Pe 25 iulie 2024, în Calendarul ortodox  este sărbătorită Adormirea Sfintei Ana.

Calendarul ortodox 25 iulie 2024: Adormirea Sfintei Ana 

În fiecare an, pe 25 iulie, creștinii ortodocși prăznuiesc Adormirea Sfintei Ana, bunica după trup a lui Iisus Hristos. Această sărbătoare este dedicată celei care, prin viața sa de credință și devotament, a contribuit la planul divin al mântuirii omenirii.

Sfânta Ana provenea din seminția lui Levi, fiind fiica Mariei și a preotului Natan, din neamul lui Aaron. Părinții săi, Maria și Natan, au trăit în timpul reginei Cleopatra a Egiptului (69-30 i.Hr.), o perioadă de mari schimbări și tulburări istorice. Natan, preot devotat, a avut trei fiice: Maria, Sovi și Ana.

Sovi, de asemenea căsătorită în Betleem, a fost mama Elisabetei, soția preotului Zaharia și mama Sfântului Ioan Botezătorul.

Ana, căsătorită în Galileea cu Ioachim, a adus pe lume pe Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, Fecioara Maria.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: A murit legenda muzicii bossa nova, Sergio Mendes. Toată lumea îl cunoștea pentru hitul „Mas Que Nada”- antena3.ro

Astfel, Salomeea, Elisabeta și Fecioara Maria au fost verişoare primare, întărind legăturile de sânge și credință dintre aceste familii binecuvântate.

Calendar ortodox pentru luna iulie 2024

Calendar ortodox pentru luna iulie 2024

[Sursa foto: Basilica]

Citește și: Arsenie Boca a trecut în rândul sfinților, fiind canonizat de Biserica Ortodoxă Română. Data la care va fi cinstit

Sfânta Ana a trăit o viață dedicată lui Dumnezeu și familiei sale. După căsătoria cu Ioachim, a născut-o pe Fecioara Maria, cea care avea să devină mama Mântuitorului.

La vârsta de trei ani, Fecioara Maria a fost dusă la templul din Ierusalim, unde a fost crescută în frica și iubirea de Dumnezeu.

După moartea soțului său, Ioachim, Sfânta Ana s-a mutat la Ierusalim pentru a fi aproape de Fecioara Maria. Ultimii ani ai vieții sale i-a petrecut în rugăciune, post și fapte bune, dedicându-se întru totul vieții spirituale și ajutorării celor din jur.

Rugăciune scurtă sau Troparul pentru Adormirea Sfintei Ana

Pe Ceea ce a născut Via'a, ]n pântece o ai purtat, pe Curata Maica lui, Dumnezeu, de Dumnezeu Gânditoare, Sfânta Ana. Pentru aceasta, acum la primirea cereasc[, unde este locașul celor ce se veselesc ]ntru slava, bucurându-te acum te-ai mutat; cere pentru cei ce te cinstesc pe tine cu dragoste, iertare de greșeli, pururea fericită.

Sursa: crestinortodox.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si