Close sidebar
Close sidebar

Ce sărbătoare este în Calendarul ortodox pe 25 iulie 2024?

Află ce sărbătoare este în Calendarul ortodox pe 25 iulie 2024!

Andreea Stoica,

Ce sărbătoare este în Calendarul ortodox pe 25 iulie 2024?

[Sursa foto: Shutterstock]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Pe 25 iulie 2024, în Calendarul ortodox  este sărbătorită Adormirea Sfintei Ana.

Calendarul ortodox 25 iulie 2024: Adormirea Sfintei Ana 

În fiecare an, pe 25 iulie, creștinii ortodocși prăznuiesc Adormirea Sfintei Ana, bunica după trup a lui Iisus Hristos. Această sărbătoare este dedicată celei care, prin viața sa de credință și devotament, a contribuit la planul divin al mântuirii omenirii.

Sfânta Ana provenea din seminția lui Levi, fiind fiica Mariei și a preotului Natan, din neamul lui Aaron. Părinții săi, Maria și Natan, au trăit în timpul reginei Cleopatra a Egiptului (69-30 i.Hr.), o perioadă de mari schimbări și tulburări istorice. Natan, preot devotat, a avut trei fiice: Maria, Sovi și Ana.

Sovi, de asemenea căsătorită în Betleem, a fost mama Elisabetei, soția preotului Zaharia și mama Sfântului Ioan Botezătorul.

Ana, căsătorită în Galileea cu Ioachim, a adus pe lume pe Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, Fecioara Maria.

Citeste si: „Nu credeam că se va duce la cea mai bună prietenă a mea”. A putut Ozana Barabancea să îl ierte pe fostul ei soț pentru infidelitatea sa?- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea tulburătoare din spatele dispariției unui băiat de 13 ani, în 2012. Adevărul complet a ieșit abia acum la lumină- antena3.ro

Astfel, Salomeea, Elisabeta și Fecioara Maria au fost verişoare primare, întărind legăturile de sânge și credință dintre aceste familii binecuvântate.

Calendar ortodox pentru luna iulie 2024

[Sursa foto: Basilica]

Citește și: Arsenie Boca a trecut în rândul sfinților, fiind canonizat de Biserica Ortodoxă Română. Data la care va fi cinstit

Sfânta Ana a trăit o viață dedicată lui Dumnezeu și familiei sale. După căsătoria cu Ioachim, a născut-o pe Fecioara Maria, cea care avea să devină mama Mântuitorului. La vârsta de trei ani, Fecioara Maria a fost dusă la templul din Ierusalim, unde a fost crescută în frica și iubirea de Dumnezeu.

După moartea soțului său, Ioachim, Sfânta Ana s-a mutat la Ierusalim pentru a fi aproape de Fecioara Maria. Ultimii ani ai vieții sale i-a petrecut în rugăciune, post și fapte bune, dedicându-se întru totul vieții spirituale și ajutorării celor din jur.

Rugăciune scurtă sau Troparul pentru Adormirea Sfintei Ana

Pe Ceea ce a născut Via'a, ]n pântece o ai purtat, pe Curata Maica lui, Dumnezeu, de Dumnezeu Gânditoare, Sfânta Ana. Pentru aceasta, acum la primirea cereasc[, unde este locașul celor ce se veselesc ]ntru slava, bucurându-te acum te-ai mutat; cere pentru cei ce te cinstesc pe tine cu dragoste, iertare de greșeli, pururea fericită.

Sursa: crestinortodox.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI