Pe data de 30 mai 2024, în calendarul ortodox este pomenit Sfântul Cuvios Isaachie Mărturisitorul. Este sărbătoare cu cruce neagră!

Calendar ortodox 30 mai 2024: Sfântul Cuvios Isaachie Mărturisitorul

Sfântul Cuvios Isaachie Mărturisitorul a fost povățuitor, egumen al multor monahi și dascăl al mirenilor, potrivit doxologia.ro.

Sfântul Cuvios Isaachie Mărturisitorul se ruga către Dumnezeu să își arate milostivirea asupra oamenilor chinuiți pe nedrept și să smerească mândria celor care fac rău asupra lor.

A luptat în fața împăratului pentru a deschide bisericile.

„Împărate, deschide bisericile celor dreptcredincioși și Dumnezeu îți va îndrepta bine calea înaintea ta. O, împărate, deschide bisericile celor dreptcredincioși și-ți va fi războiul cu izbândă, pentru că vei birui pe vrăjmași și te vei întoarce sănătos și cu pace”, i-a spus Sfântul Cuvios Isaachie Mărturisitorul împăratului.

Citește și: Cele mai importante sărbători în calendarul ortodox din iunie 2024: Pe ce dată pică Înălțarea Domnului, Rusaliile și Sf. Petru și Pavel

Sfântul Cuvios Isaachie Mărturisitorul, povățuitor, egumen al monahilor și dascăl.

[Sursa foto: Doxologia.ro]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Împăratul a poruncit ca Sfântul Isachie să fie aruncat în spini și în baltă.

Păzit de dreapta lui Dumnezeu, Sfântul Isaachie a rămas nevătămat, pentru că spinii nu l-au rănit, balta nu l-a înecat, ci a zăcut în mijlocul bălții, între spini, ca pe un așternut moale în mijlocul florilor, binecuvântând și cântând Domnului. Trei bărbați purtători de lumină s-au coborât din ceruri și l-au scos pe Sfântul Cuvios Isaachie Mărturisitorul nevătămat din balta plină cu spini.

„Tu ai voit să mă omori în spini și în baltă, iar Domnul m-a păzit viu și prin sfinții Săi îngeri m-a scos din acea prăpastie.

Deci, o, împărate, ascultă-mă și deschide bisericile celor dreptcredincioși, ca să biruiești pe vrăjmași și să te întorci cu slavă; iar de nu mă vei asculta, apoi nu te vei întoarce de la război, ci vei pieri acolo”, i-a spus Sfântul Cuvios Isaachie Mărturisitorul împăratului.

Sfântul Cuvios Isaachie Mărturisitorul aduna la locul său pe cei care voiau să se călugărească, era milostiv cu cei săraci.

Citește și: Pe ce dată e Înălțarea Domnului 2024? Tradiții și obiceiuri

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Sfântul Cuvios Isaachie Mărturisitorul, povățuitor, egumen al monahilor și dascăl.

[Sursa foto: Doxologia.ro]

Troparul Sfantului Cuvios Isaachie Marturisitorul

"Întru tine părinte cu osârdie s-a mântuit cel după chip; că luând crucea ai urmat lui Hristos; şi lucrând ai învăţat să nu se uite la trup, că este trecător; ci să poarte grijă de suflet, de lucrul cel nemuritor. Pentru aceasta şi cu îngerii împreună se bucură, Preacuvioase Părinte Isaachie, duhul tău", potrivit crestinortodox.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si