In articol:
- Cine a fost Sfânta Muceniță Anisia?
- Mărturisirea credinței și mucenicia
- Moaștele Sfintei Mucenițe Anisia
Astăzi, 30 decembrie 2024, în Calendarul Ortodox o cinstim pe Sfânta Muceniță Anisia, o tânără cu o credință profundă și o viață dedicată rugăciunii și slujirii aproapelui. Viața sa este un exemplu de curaj și dragoste pentru Hristos, chiar și în fața pericolelor și persecuțiilor.
Cine a fost Sfânta Muceniță Anisia?
Sfânta Muceniță Anisia s-a născut în Tesalonic, într-o familie nobilă și bogată, dar care a crescut-o cu multă evlavie față de credința creștină. După moartea părinților, tânăra Anisia a ales să-și dedice viața complet lui Dumnezeu. În casa sa, a creat un loc al rugăciunii și al meditației, unde își găsea liniștea sufletului.
Din dragoste pentru Hristos, ea obișnuia să spună:
„O, cât de mincinoasă este viața tinereții, întru care fie te smintești, fie smintești pe alții! Cu cât mai bună este bătrânețea! Iar sufletul
Sfânta Anisia a renunțat la averea sa, pe care a împărțit-o celor săraci, și a trăit din munca mâinilor ei, dedicându-se slujirii lui Dumnezeu și sprijinului celor în nevoie.
Citeste si: Doliu în România. O cunoscută astroloagă s-a stins din viață- kanald.ro
Citeste si: ȘOC! Filmarea cu sărutul dintre Șoșoacă și Simion a creat vâlvă în mediul online!- wowbiz.ro
Citește și: Rugăciunea către Sfânta Lucia te scapă de necaz
Mărturisirea credinței și mucenicia
În timpul domniei împăratului Maximian, creștinii au fost supuși unor persecuții cumplite. Acesta decretase că orice persoană care găsește un creștin are dreptul să-l omoare fără proces sau judecată.
Moaștele Sfintei Mucenițe Anisia
Moaștele Sfintei Mucenițe Anisia se păstrează în Tesalonic, în Biserica Sfântului Dimitrie, fiind o sursă de binecuvântare și vindecare pentru cei care îi cer ajutorul.
Citește și: Cea mai puternică rugăciune a lui Arsenie Boca
Cinstirea ei în această zi este un prilej de a reflecta asupra sacrificiului celor care au luptat pentru credință și de a ne întări relația cu Dumnezeu, urmând exemplul ei de dăruire, rugăciune și ajutorare a semenilor.
Citeste si: TikTok, interzis oficial în SUA! Donald Trump: „Veţi vedea ce voi face”- radioimpuls.ro
Așadar, pe 30 decembrie, să ne rugăm Sfintei Mucenițe Anisia pentru pace sufletească, curaj în încercările vieții și credință neclintită!