Ce se ascunde în munții din România. 7 conspirații despre lucrurile neobișnuite care se află în Carpați
Iată ce secrete ascund munții din România. Află mai multe întâmplări ciudate, conspirații și legende populare despre Carpați!
Ce se ascunde în munții din România. De-a lungul anilor, în munții din Românii s-au descoperit tuneluri secrete, ce se pare ca serveau ca aparare pentru daci in timp de razboi. Alți specialiști declară că în Munții Bucegi își faceau ritualurile preoții daci, si bineînțeles, că aici s-ar ascunde un tezaur deosebit. La măsurarea campurilor energetice din zonă s-a constat ca aici undele sunt mai crescute decât în alte părți.
După toate cercetările ce s-au făcut până în prezent se pare ca forma tunelurilor, ce sunt majoritate în Transilvania, ar avea forma lupului pe care dacii îl aveau drept simbol, potrivit proalpin.ro
Una dintre ipotezele care derutează imaginaţia celor intersați de misterele din Bucegi este cea a existenţei unei reţele de galerii subterane în interiorul Bucegilor. Astfel, se crede că teoriile merg de la o reţea care comunică pe sub pământ cu piramidele din Egipt până la existenţa unei baze secrete pe care nimeni nu ar trebui să le cunoască sau tuneluri construite de civilizaţii extraterestre care monitorizează atent tot ce se întâmplă pe pământ. Tunelurile ar fi cunoscute de un număr foarte mic de persoane încă de pe vremea dacilor, când acestea aveau fie un rol strategic, fie ascundeau un tezaur. Cei care s-au ocupat de măsurători spun că există galerii care comunică prin munte cu Retezatul şi Rarăul, din masivul Ceahlău. Pe aceste vârfuri ar fi fost, la fel ca pe Vârful Omu, sanctuare care, împreună, formau „Triunghiul de aur“ al Daciei datorită energiilor impresionat de mari care s-ar regăsi în cele trei puncte.
Mai mult, teoreticienii mai susțin că în aceste tuneluri, s-ar putea găsi „camere, camere uriașe, cu mese uriașe și scaune de piatră pentru oameni mult, mult mai înalti decât noi” (Ziua, 2013). Mergând și mai departe, teoria sugerează că „Aceste camere au fost create acum 50.000 de ani și sunt conectate între ele, protejate de o sursă de energie. Locațiile sunt: lângă Sfinxul din Egipt, Bagdad, Muntele Kailash din Tibet și Munții Bucegi din România.
Tunelurile interioare duc la o lume secretă sub Platoul Gobi din Mongolia și în Antarctica.” (Ziua, 2013).Aceste zvonuri au început în 2009 cu publicarea unei cărți intitulate Transylvanian Sunrise. Cartea postulează, „În 2003, Pentagonul a descoperit, prin utilizarea tehnologiei prin satelit, o anomalie sub acest sfinx antic. Prin cele mai înalte niveluri ale Francmasoneriei, Pentagonul a reușit să asigure o alianță cu cel mai secret departament al Serviciului Român de Informații, cunoscut sub numele de Departamentul Zero” (Dennis, 2012). Colaborarea românilor cu autoritățile americane (și din anumite motive, cu Vaticanul) se presupune că este motivul pentru care țara a fost lăsată să adere la NATO.
Sfinxul, stânca cu chip de om, stârneşte și ea un mare interes pentru cei pasionaţi de mistere. Un megalit antropomorf situat la peste 2.200 de metri altitudine a fost numit astfel după asemănarea sa cu Sfinxul Egiptean. Geologii pun formarea sa pe seama eroziunii eoliene, însă internetul este plin şi de teorii fanteziste, care arată că dacii ar fi sculptat megalitul sau că acesta ar fi de origine extraterestră.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Aceste teorii îşi au originea în faptul că Sfinxul ar fi cel mai vechi dintre simbolurile noastre sacre, existând şi pe vremea regatelor dacice care îl venerau pe Zalmoxis. Alte poveşti spun că între Sfinxul din Bucegi şi Sfinxul din Egipt ar exista un tunel al timpului, tridimensional, un culoar energetic.
S-au făcut inclusiv presupuneri că Atlasul din mitologia greacă este vârful Omul din Bucegi sau Prometeu înlănţuit de o stâncă de pe acelaşi vârf, iar Babele, nişte altare ale unei vechi civilizaţii.
Citeste si: Vine canicula. Ce spune prognoza ANM pentru începutul lunii iunie
Un alt fenomen legat de Sfinxul din munții României, care adună în fiecare an, pe 28 noiembrie, sute de persoane, este Piramida Energetică. În această zi, pasionaţii de fenomene paranormale spun că razele soarelui „construiesc“, la apus, o piramidă energetică în jurul chipului sculptat în piatră. Condiţiile pentru piramida magică, formată de raze aurii ce luminează straniu, se formează doar în data respectivă, iar „apariţia“ are rol tămăduitor pentru cei care ajung în zonă în această zi specială. Există şi un număr de persoane care s-ar fi vindecat datorită piramidei, iar aceştia se întâlnesc în fiecare an pe 28 noiembrie, considerându-se „aleşi“.
Construcţia celebrului Tunel „Izvor” care ar lega judeţele Prahova de Dâmboviţa, prin Masivul Bucegi, a început în 1913. CFR a aprobat atunci, cu acceptul regelui Ferdinand, construirea magistralei Târgovişte – Pietroşiţa – Sinaia, iar varianta cea mai scurtă era prin munte. Aşa s-a decis spargerea Masivului Bucegi, în zona „Păduchiosu”, pentru a scurta distanţa dintre Moroieni şi Sinaia. Primul Război Mondial a sistat lucrarea, în 1914, aceasta fiind reluată abia în 1938 şi abandonată din nou. În 1941, trupele naziste de ocupaţie au reluat construcţia cu cel mai rapid ritm de până atunci, dar finalul războiului a însemnat şi terminarea lucrărilor, nu şi a lucrării. În partea dâmboviţeană a tunelului au fost realizaţi 480 de metri, din care doar 100 de metri au fost betonaţi. Dacă s-ar fi construit până la capăt, ar fi avut 20 de kilometri şi ar fi fost cel mai mare tunel din România. Nu se cunoaşte nici până în ziua de astăzi adevăratul motiv pentru care a fost închisă această gură de tunel.
Citeste si: Occidentalii îl îndeamnă pe Putin să înceapă ”negocieri directe serioase” cu Volodimir Zelenski
Însă, circulă mai multe legende locale potrivit cărora siguranţa naţională ar fi fost invocată de autorităţile de atunci, dar şi faptul că nemţii aveau îngropată aici o locomotivă unică în toată Europa, iar tehnica nu trebuia să intre sub nicio formă pe mâna ruşilor. În 1985, două echipe de la securitate au detonat intrarea. Unele voci spun că regimul a vrut să ascundă faptul că, în retragere, nemţii au executat 100 de localnici care lucrau la tunel. Alţii spun că singura raţiune a fost cea a siguranţei, întrucât doar o parte era betonată.
Se poate spune că Valea Albă este cel mai umblat traseu nemarcat din Bucegi, traseu care atrage ca un magnet aventurierii. Valea Albă separă Muntele Caraiman de Muntele Coştila, fiind mărginită pe dreapta de peretele Văii Albe, un uriaş vertical, şi pe stânga de Creasta Picăturii. Una dintre cele mai cunoscute legende ale zonei vorbeşte despre un portal care ar exista în Valea Albă. Localnici şi turişti au relatat despre faptul că au întâlnit în Valea Urlătorii, la kilometri distanţă, oameni complet dezorientaţi, care fie nu ştiau deloc unde se află, fie credeau că se află în alte locuri. În Buşteni circulă numeroase poveşti despre existenţa unor portaluri care leagă Valea Urlătorii de Valea Albă sau de Valea Cerbului. O echipă de la „Lumea misterelor“, o publicaţie adresată pasionaţilor în domeniu, a organizat mai multe expediţii în Bucegi, în zone despre care sunt relatări că se manifestă fenomene paranormale sau energii absolut inexplicabile, printre care şi Valea Albă.
Se spune că în vale, aparatele de fotografiat digitale se resetează din senin pentru ca apoi să-şi revină la fel de brusc şi inexplicabil sau se declanşau brusc şi realizau fotografii foarte bune. Femeile din respectova expediţie au experimentat şi stări de „golire de energie“, vertij şi pierderi de echilibru. Alte persoane care au ajuns în Valea Albă spun că aparatele digitale s-au declanşat din senin şi au surprins fotografii foarte bune.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Unul dintre fenomenele paranormale care suscită groaza amatorilor de mistere este cărarea ireală din Bucegi. Localnicii din Buşteni, dar şi oameni ai munţilor spun că pe traseul Jepii Mici, urcând pe Valea Comorilor, în anumite condiţii meteorologice, în special vara, când pe munte se lasă o ceaţă grosă aparent fără o explicaţie, apare o cărare îngustă, de aproximativ 20 de centimetri, paralelă cu poteca principală. În realitate, această cărare blestemată nu există, iar cei care se aventurează să calce pe ea mor sau dispar pentru totdeauna.
Diversele teorii conspiraționiste mai susţin că în zona Vârfului Omu se află aşa numitul „centru al Pământului“, locul unde s-ar face legătura între Cer şi Pământ. Considerate „guri de rai“ în tradiţia românească, astfel de locuri alungă oboseala ca prin farmec, învăluiesc corpul uman în energii pozitive şi vindecă anumite boli.
Astfel, „Gura de Rai“ ar fi amplasată pe drumul dintre Cabana Omu spre Peştera. Un loc similar a fost identificat şi pe o pantă pe platoul Bucegilor, din apropierea Sfinxului. Aceste locuri ar fi caracterizate de o anomalie magnetică atipică, zonă care are efecte benefice asupra organismului uman.
Citeste si: Eliberarea Donbasului este o „prioritate absolută” pentru Rusia