Close sidebar
Close sidebar

Ce se intampla atunci cand ti lumanarea cuiva care moare? E pacat ca cineva sa moara fara lumanare? Preotii iti explica totul despre asta

Ortodoxia vorbeste despre lumanarea ca un simbol. ea simbolizeaza lumina adevarului si sfinteniei, care este Iisus Hristos Dumnezeul nostru.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Lumanarea este simbolul vietii vesnice pe care ne-o dorim dupa moarte in lumina Dumnezeiasca. Ea mai este considerata o jertfa adusa lui Dumnezeu si de aceea se prefera ca ea sa fie din ceara curata ca sa nu produca mult fum.

Conform credintei populare, o lumanare trebuie aprinsa la marile slujbe: botez, cununie, moarte. Cea aprinsa atunci cand cineva moare este lumina care se pune in mana mortului, cand acesta isi da duhul, lumina ce ii va fi calauza pe drumul de veci.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Din popor s-ar vorbi ca daca ti lumanarea cuiva care moare, atunci pacatele lui se vor abate asupra ta, dar invatatura crestina spune ca acest lucru nu este adevarat pentru ca daca ii tii lumanarea unui mort atunci il calauzesti pe acesta spre imparatia cerurilor.

Daca o persoana moare fara lumanare, acest lucru nu este considerat un pacat. Preotii spun ca decedatul ia cu el pacatele in lumea cealalta, nu lumanarea, asa ca, cel mai mare pacat este ca cineva sa moara fara sa se spovedeasca sau fara sa fie impartasit.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI