Close sidebar
Close sidebar

Ce se intampla cu bursele pentru rezidenti? Raspunsul premierului

Premierul Mihai Tudose a spus astazi ca i-a cerut ministrului Muncii, Lia Olguta Vasilescu, sa gaseasca o solutie privind bursele pentru medicii rezidenti, pana la sedinta de guvern de joi.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

„Cu doamna ministru Olguta Vasilescu am vorbit dimineata ca pana joi sa avem in sedinta de guvern rezolvata problema burselor pentru medicii rezidenti, ca sa nu mai existe niciun fel de interpretare asupra acordarii sau nu a acestor burse”, a spus Mihai Tudose.

El a adaugat ca exista varianta adoptarii unei ordonante de urgenta, pentru a se asigura ca bursele vor fi platite.

„Nu e vorba despre ce se intampla cu ele in acest moment, este vorba despre ce s-ar fi putut intampla cu ele de luna viitoare. Ca sa nu ajungem luna viitoare la interpretarea unui functionar daca este sau nu venit salarial, le vom transa saptamana aceasta joi in sedinta de guvern. Vom gasi un mod de a implementa acest act, daca nu, chiar putem vorbi de o sesiune extraordinara”, a mai spus premierul.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

si ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a dat asigurari ca bursele medicilor rezidenti vor fi platite in continuare.

„Nu este niciun fel de problema in privinta temeiului legal pentru plata burselor rezidentilor. Avem reglementarea generala din Legea salarizarii unitare. in plus, in perioada imediat urmatoare, se vor face precizari explicite in acest sens si in legea speciala, respectiv in proiectul de modificare a Legii rezidentiatului, astfel incat sa fie clar pentru toata lumea care sunt

conditiile de alocare si de plata a acestor burse ” a explicat ministrul.

Precizarile celor doi oficiali vin dupa ce, in ultimele zile, mai multi medici rezidenti au spus ca au fost anuntati ca de la 1 iulie, cand a intrat in vigoare noua Legi a salarizarii, nu vor mai primi bursa lunara de 670 de lei.

Platforma Romania 100, lansata de fostul premier Dacian Ciolos, a cerut ieri clarificari ministrului Sanatatii si ministrului Muncii pentru aceasta situatie.

„Daca este o eroare aceasta trebuie corectata de urgenta. PSD s-a laudat in campania electorala cu grija fata de medici si cu faptul ca acestia trebuie sa ramana in tara dar acum tocmai i-a lasat fara un venit consistent pe cei mai vulnerabili dintre medici. Daca nu este o eroare ci proasta guvernare, atunci este inca un semn al incompetentei acestei guvernari toxice pentru sistemul de Sanatate si pentru Romania”, a spus Vlad Voiculescu, fost ministru al Sanatatii, potrivit unui comunicat de presa.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI