Ceaiul de ghimbir. Datorită proprietăților sale curative, ceaiul de ghimbir a fost utilizat ca un remediu tradițional de mii de ani în anumite culturi.

Citeste si: Cele mai bune ceaiuri pentru slăbit

Pe lângă importanța de ameliora și trata peste 150 de afecțiuni, ghimbirul mai poate fi utilizat drept condiment în anumite preparate alimentare.

ceai de ghimbir

Ceaiul de ghimbir: beneficii pentru sănătate.

[Sursa foto: PixaBay]

Ce conține ceaiul de ghimbir?

Bogat în vitamine, minerale și uleiuri volatile, ceaiul de ghimbir este bogat în:

Vitamina C – 5 mg

Vitamina B6 – 0,2 mg

Fier – 0,6 mg

Magneziu – 43 mg

Calciu – 16 mg

Potasiu – 415 mg

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Sodiu – 13 mg

Proteine – 1,8 g

Lipide – 0,8 g

Calorii – 79

Zahar – 1,7 g

Colesterol – 0 mg

Uleiuri volatile: gingerol, cineol, elemen, borneol, bisabolen, curcumen, phelladrene.

Beneficiile ceaiului de ghimbir

Potrivit studiilor efectuate s-a descoperit că ghimbirul, consumat în diferite forme, are următoarele beneficii: protejeajă împotriva bolilor de inimă, ajută la controlul greutății, ajută la controlarea glicemiei, ameliorează durerile de genunchi, previne cancerul și stimulează sistemul imunitar. 

Citeste si: Cum sa-ți crești imunitatea in sezonul rece. Sfaturi care te feresc de răceli

Antioxidanții și nutrienții din ghimbir pot trata artrita, inflamațiile și diferite tipuri de infecții. Este un remediu naturist tradițional pentru greață, dureri de stomac și alte probleme de sănătate. Studiile au arătat că ghimbirul poate reduce riscul de diabet, cancer și alte afecțiuni. 

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Totodată, consumul de ceai de ghimbir ajută la îmbunătățirea somnului și la reducerea stărilor de depresie. Produsele de ghimbir ameliorează starea de oboseală și depresie și îmbunătățește calitatea somnului în cazul persoanelor cu oboseală cronică. 

ceai de ghimbir

Efectele consumului de ceai de ghimbir.

[Sursa foto: PixaBay]

Ce se întâmplă dacă bei ceai de ghimbir zilnic?

Consumat în doze zilnice, ceaiul de ghimbir tratează și previne răceala și gripa, susține silueta, îmbunătățește digestia, susține sistemul cardio-vascular, combate stresul, scade glicemia, susține sănătatea orală, combate căderea părului, iar lista beneficiilor în cazul acestei băuturi poate continua. 

Citeste si: Cum se consumă, de fapt, ghimbirul? Multă lume nu ştie şi face o mare greşeală

Totodată, în cazul depășirii dozei recomandate de specialiști, 5 greme pe zi, ceaiul de ghimbir poate provoca efecte secundare, unde reacțiile adverse pot apărea. Aplicat direct pe piele, acesta poate provoca efecte cutanate.

Ceaiul de ghimbir consumat în exces poate provoca: 

  • gaze si balonări
  • arsuri
  • stomac deranjat
  • iritarea gurii

Ghimbirul poate crește riscul de sângerare. Consumul în exces al ghimbirului sau al suplimentelor pe bază de ghimbir poate provoca un risc crescut de sângerare. 

Cu toate acestea, studiile efectuate pentru efectele ghimbirului sunt în desfășurare. Efectele în ceea ce privește ghimbirul și suplimemtele pe bază de ghimbir necesită mai multe cercetări. 

Citeste si: Marinată pentru friptura de porc. Mix-ul perfect de condimente

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si