In articol:
Pepenele verde este de departe unul dintre fructele de vară pe care oamenii îl consumă cel mai des în perioada lunilor caniculare. Totuși, specialiștii ne atrag atenția că trebuie să fim foarte atenți la cantitatea de pepene pe care o mâncăm.
„Dacă ar fi să vorbim despre beneficiile pepenelui roșu trebuie să știm că acesta este un fruct bogat în vitaminele A, B6 și C. În plus, datorită conținutului mare de apă pe care îl conține- nu mai puțin de 95% apă, pepenele este recomandat atât celor care vor să curețe organismul, dar și celor care vor să mai scape de câteva kilograme în plus”,
De ce nu este bine să consumăm pepene în exces
Chiar dacă pepenele verde este un fruct foarte apreciat și nu există motive concrete pentru care nu ar trebui mâncat, specialiștii spun că oamenii care au următoarele afecțiuni trebuie să fie atenți la cantitatea pe care o consumă.
„Pacienții diabetici, cei care știu că au probleme cu pancreasul, pacienții diagnosticați cu pietre la rinichi, cei care au gastrită cronică, ulcer gastric, colită ori diaree trebuie să evite pe cât posibil consumul de pepene”, conchide nutriționistul Wasim Nazer.