In articol:
Frunzele nucului emană o cantitate destul de mare de iod. Prelungirea șederii sub coroana nucului dăunează. În schimb, același iod face bine organismului, ajutându-l să se vindece de răcelile persistente, dacă persoanele cu astfel de probleme stau vara sub copac.
Petrecerea unui timp îndelungat la umbra nucului, zi de zi, afectează starea de sănătate, mucoasa nasului se poate inflama și pot apărea episoade de cefalee și de tuse. Nu degeaba se spune că "nici iarba nu crește" sub coroana nucului.
Citeste si: Tragedie fără precedent. Au murit la discotecă pentru că nu au respectat carantina
Juglona- substanța toxică produsă de nuc
Frunzele de nuc produc o substanţă toxică, numită juglonă, care se scurge pe pământ o dată cu picăturile de ploaie. Din acest motiv, vegetaţia de sub nuc este foarte slabă sau chiar inexistentă sub arborii bătrâni.
Citeste si: Sora lui Donald Trump îl desființează pe cel mai puternic om al Planetei
Citeste si: Vește șoc în lumea politică! Victor Ponta și Daciana Sârbu au divorțat după 19 ani de căsnicie- wowbiz.ro
Umbra nucilor este neprielnică înmulţirii muştelor și a altor insecte. Chiar dacă este un sanitar al curţii, nucul trebuie plantat la 50-100 metri de casă sau măcar în cel mai îndepărtat colţ al curţii.
Citeste si: Dacă vezi telefonul ascuns în această imagine, ai un IQ peste medie
Este contraindicat să vă odihniţi vara timp îndelungat ori, mai ales, să dormiţi la umbra nucului. Chiar dacă şederea îndelungată la umbra de nuc este contraindicată, plimbările ori şederile scurte în apropierea nucului contribuie la vindecarea răcelilor ascunse.
Efectele benefice ale nucului
Pe lângă asta, nucul este un arbore cu efect terapeutic recunoscut. Infuzia de frunze de nuc poate fi folosită pentru a trata boli de piele, cum sunt eczemele, pentru că are efect astringent.
De asemenea, tratează transpiraţia excesivă. Fructul, miezul de nucă, este bogat în acizi graşi omega 3, de aceea este indicat pentru a reduce colesterolul şi pentru a preveni bolile de inimă.