Close sidebar
Close sidebar

Ce se intampla in cazul in care presedintele Klaus Iohannis refuza propunerea de premier facuta de catre cei de la PSD

Desi pare greu de crezut in aceste momente, exista si o varianta conform careia presedintele Klaus Iohannis ar putea sa respinga propunerea de premier facuta de catre cei de la Partidul Social Democrat.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Acest lucru ar putea insemna o criza politica pentru ca orice alta propunere de premier ar fi invalidata de parlament, in timp ce PSD are putearea de a duce totul la Curtea Constitutionala si poate obliga presedintele sa nu ignore propunerea sustinuta de alianta cu majoritatea in Parlament.

PSD a facut alianta cu ALDE si UDMR si are astfel 290 de fotolii de parlamentari, majoritate de necontestat fiind cu 60 de locuri mai mult decat necesarul, asa ca daca presedintele Iohannis nu o va desemna premier pe Sevil Shhaideh, atunci liderul PSD poate face contestatie la Curtea Constitutionala.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Urmeaza sa vedem ce se va intampla in zilele urmatoare avand in vedere ca Presedintele Romaniei a declarat ca va desemna noul Premier imediat dupa Craciun.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI