Câți parlamentari vor avea PSD, AUR, PNL, USR, UDMR, SOS România și POT
Află câți parlamentari vor avea PSD, AUR, PNL, USR, UDMR, SOS România și POT!
Câți parlamentari vor avea PSD, AUR, PNL, USR, UDMR, SOS România și POT: După încheierea procesului electoral și validarea alegerilor parlamentare, Biroul Electoral Central (BEC) va începe distribuirea mandatelor de parlamentar.
Acest proces se va desfășura în două etape: la nivel de circumscripție și la nivel național. Modul de redistribuire a mandatelor poate suferi modificări, în funcție de diferențele minore de voturi care pot influența calculul final.
Iată cum ar putea arăta repartizarea mandatelor pentru principalele partide și alianțe, conform rezultatelor obținute în urma procesului electoral, conform antena3.ro
PSD rămâne cel mai mare partid în Parlament, cu un total de 123 de mandate:
AUR se află pe locul doi, având 92 de mandate în total:
PNL va obține 72 de mandate, în urma alegerilor:
USR va avea 59 de mandate în viitorul Parlament:
UDMR, care reprezintă interesele comunității maghiare din România, va avea 32 de mandate:
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Helmut Duckadam a murit. Eroul de la Sevilla avea 65 de ani- stirileprotv.ro
Citește și: Posibile alianțe după afișarea rezultatelor la alegerile parlamentare. Cine ar putea deține majoritatea
SOS România, un partid nou pe scena politică, va obține 38 de mandate:
POT va obține 32 de mandate:
POT ar trebui să primească mandate de senator în județele Giurgiu și Ialomița, unde nu a depus liste. Acest fapt ridică o problemă, întrucât modalitatea de redistribuire nu poate atribui mandate în județele respective, întrucât POT nu a avut candidați acolo. Acest aspect ar putea crea o situație fără precedent, care ar trebui să fie rezolvată printr-o modificare a legislației sau printr-o decizie a autorităților competente.
În urma alegerilor, reprezentanții minorităților naționale vor deține un total de 19 mandate, conform sistemului de reprezentare proporțională stabilit pentru acestea.
Este important de menționat că algoritmul folosit pentru redistribuirea mandatelor este influențat de voturile obținute la nivel național, iar redistribuirea la nivel de circumscripție poate aduce mici modificări față de estimările actuale. De asemenea, redistribuirea mandatelor poate duce la ajustări în ceea ce privește numărul de mandate alocate fiecărui partid sau alianță, în funcție de diferențele minore de voturi.
Citeste si: Cine este Karym, artistul care poate intra în Parlamentul României din partea POT- radioimpuls.ro
Citeste si: Momentul în care Helmut Duckadam a devenit „Eroul de la Sevilla”- antena3.ro