Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci pâine ținută la frigider
Un medic a explicat beneficiile de a mânca pâine ținută la frigider. În acest fel, pâinea se pare că nu mai este inamicul organismului.
Pâine a fost considerată pentru mult timp un inamic al siluetei, dar și al sănătății. Mitul pericolului pe care pâinea îl are asupra sănătății pare că a fost învins. Pâinea devine un beneficiu pentru organism dacă este consumată după ce a fost ținută la frigider.
Un medic a explicat procesul întreg prin care pâinea ținută la frigider aduce beneficii organismului.
Medic primar diabet, nutriție și boli metabolice dr. Nicoleta Lupașcu a explicat modalitatea prin care pâinea nu mai un inamic pentru siluetă și pentru organism. Pentru ca pâinea, unul dintre produsele preferate din alimentație, să nu mai aducă efecte negative asupra organismului, se recomandă consumarea după ce a fost ținută în frigider.
Citește și: Sucul verde care nimicește colesterolul rău. Se prepară rapid, din doar două ingrediente
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Fiind supusă acestui proces, amidonul devine rezistent și protejează bacteriile bune intestinale și glucoza este eliberată mai lent, adică glicemia nu va crește mult sau brusc.
Pe lângă acestea, dr. Nicoleta Lupașcu a explicat că efectele pozitive ale pâinii ținute la frigider cresc dacă, înainte de a fi mâncată, este încălzită, de exemplu la toaster.
"Dacă ții pâinea în frigider și o consumi apoi, se întâmplă un fenomen grozav, numit retrogradarea amidonului. Practic, transformarea lui într-un amidon rezistent. Acest amidon care a fost încălzit și apoi răcit devine mai rezistent la degradare, practic la acțiunea amilazelor, enzimele care descompun amidonul și eliberează glucoza. Și de aici rezultă două beneficii grozave, unul: amidonul rezistent este hrană pentru bacteriile bune intestinale și cunoaștem deja contribuția florei intestinale la starea de sănătate, inclusiv în controlul greutății. Doi, faptul că glucoza din amidon este eliberată mai lent înseamnă că glicemia nu va crește mult și nici brusc și asta trebuie să fie de mare interes pentru orice persoană cu obezitate abdominală, prediabet, diabet sau alte consecințe ale sindromului metabolic asociat obezității. Același lucru este valabil și pentru amidonul din orez, cartofi sau alte tipuri de cereale. Așadar, dacă îți place pâinea, păstreaz-o în frigider, apoi o poți prăji pentru a se încălzi. Pâinea încălzită după ce a fost răcită are indice glicemic chiar mai pic pentru că amidonul a trecut prin mai multe cicluri răcire-încălzire", a declarat dr. Nicoleta Lupașcu, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
@drnicoletalupascu Un truc prin care pâinea poate fi consumată mai în siguranță… “Dietă” unei persoane cu disfuncție metabolică și obezitatea abdominală este diferită de orice “dietă” pentru slăbit.. Pâinea nu este cea mai bună prietenă pentru o astfel de persoană.. Ca să deblochezi procesul de slăbire, să ai și siguranță ca pierzi din grăsimea abdominală este nevoie de o STRATEGIE prescrisă. Contează alimentele care sunt puse în farfurie, în ce combinație, cu ce nutrienți… Iată aici un “truc” simplu, dar care poate face o mare diferența, pentru cei atașați de pâine.. O persoană cu obezitate abdominală trebuie să învețe să mănânce “ inteligent”. A depășit de mult etapa când “mâncatul sănătos” era garanția unei greutăți stabile. Eu le numesc metode/tehnici/trucuri, cu susținere științifică care dacă sunt aplicate corect, favorizează reglarea metabolică necesară deblocării procesului de slăbire și reducerea grăsimii viscerale. Acceseaza linkul din profilul meu dacă vrei sa afli mai multe detalii despre programul de transformare metabolică și slăbire. Poți obține o întâlnire de consultanță gratuită
♬ original sound- Dr.Lupascu/Medic Nutritionist