Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci usturoi verde.   Această legumă sezonieră vine cu numeroase beneficii, iar noi îți vom prezenta câteva dintre ele și vei afla ce efect au asupra organismului tău. Desigur, ca orice aliment, usturoiul verde trebuie consumat cu moderație. 

Usturoiul verde- beneficii

Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci usturoi verde

Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci usturoi verde

[Sursa foto: PixaBay]

Usturoiul face parte din familia Liliaceae, iar originile sale foarte vechi (peste 5.000

de ani de cultivare) provin din Asia Centrală. În trecut, usturoiul se punea în doze sclavilor, soldaților și sportivilor, deoarece se credea că întărește forța și rezistența fizică.

Usturoiul verde conține alicina, un puternic antioxidant care susține organismul în numeroase moduri și contribuie la îmbunătățirea sistemului imunitar. 

Citește și: Secretele urzicilor. Gospodinele pricepute au o metodă de preparare incredibilă

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Usturoiul verde are proprietăți anti-inflamatorii, ce pot calma iritații cauzate de inflamații la nivelul intestinului, accelerând astfel digestia și contribuind la eliminarea disconfortului abdominal. 

Usturoiul verde, pe lângă cel uscat, conține o fitoproteină care transportă fierul depozitat din interiorul celulei până în afara acesteia.

Usturoiul verde este excelent în tratarea infecțiilor gastrointestinale, pe lângă combaterea răcelii. 

Usturoiul verde conține alicina, un puternic antioxidant care susține organismul în numeroase moduri.

Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci usturoi verde

Consumat în cantități moderate, usturoiul, atât cel alb cât și cel verde, sunt adevărate medicament minune. Această plantă conţine şi o substanţă cu proprietăţi antibiotice. 

Așadar, consumul regulat de usturoi verde va avea doar un impact pozitiv asupra stilului tău alimentar, îmbunătățindu-ți astfel și stilul de viață. Este extrem de sănătos, acesta fiind și un scut împotriva a numeroase tipuri de cancer, dar și un bun protector al stomacului și chiar a inimii. 

Citește și: Trei rețete delicioase de primăvară cu lobodă

Usturoiul verde poate fi integrat ușor în numeroase rețete sau poate fi consumat ca atare. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si