In articol:
Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci usturoi verde. Această legumă sezonieră vine cu numeroase beneficii, iar noi îți vom prezenta câteva dintre ele și vei afla ce efect au asupra organismului tău.
Usturoiul verde- beneficii
Usturoiul face parte din familia Liliaceae, iar originile sale foarte vechi (peste 5.000 de ani de cultivare) provin din Asia Centrală. În trecut, usturoiul se punea în doze sclavilor, soldaților și sportivilor, deoarece se credea că întărește forța și rezistența fizică.
Usturoiul verde conține alicina, un puternic antioxidant care susține organismul în numeroase moduri și contribuie la îmbunătățirea sistemului imunitar.
Citește și: Secretele urzicilor. Gospodinele pricepute au o metodă de preparare incredibilă
Usturoiul verde are proprietăți anti-inflamatorii, ce pot calma iritații cauzate de inflamații la nivelul intestinului, accelerând astfel digestia și contribuind la eliminarea disconfortului abdominal.
Usturoiul verde, pe lângă cel uscat, conține o fitoproteină care transportă fierul depozitat din interiorul celulei până în afara acesteia.
Usturoiul verde este excelent în tratarea infecțiilor gastrointestinale, pe lângă combaterea răcelii.
Usturoiul verde conține alicina, un puternic antioxidant care susține organismul în numeroase moduri.
Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci usturoi verde
Consumat în cantități moderate, usturoiul, atât cel alb cât și cel verde, sunt adevărate medicament minune. Această plantă conţine şi o substanţă cu proprietăţi antibiotice.
Așadar, consumul regulat de usturoi verde va avea doar un impact pozitiv asupra stilului tău alimentar, îmbunătățindu-ți astfel și stilul de viață. Este extrem de sănătos, acesta fiind și un scut împotriva a numeroase tipuri de cancer, dar și un bun protector al stomacului și chiar a inimii.
Citește și: Trei rețete delicioase de primăvară cu lobodă
Usturoiul verde poate fi integrat ușor în numeroase rețete sau poate fi consumat ca atare.