Close sidebar
Close sidebar

Ce spun salvatorii din Retezat despre operatiune de salvare a celor sapte alpinisti surprinsi de avalansa. "Cand i-am gasit, erau debusolati total"

Primii ingeri pazitori din Retezat, ghizi montani carora frigul muntilor nu le-a inghetat sufletele de eroi, fac marturii incredibile pentru stirile KanalD! iata cum arata urgia alba, prin ochii salvatorilor.

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

O armata de jandarmi montani, politisti, salvamontisti si echipaje de pe ambulanta au intervenit in actiunea de salvare din muntii retezat... dar primii ingeri pazitorii aveau  sa fie la doar cateva sute de metri. Un grup de 52 de persoane, printre care 11 instructori au fost martorii iadului dezlantuit.

Catalin Berenghi si grupul sau de peste 50 de persoane se aflau  chiar sub varful Peleaga, in Caldarea Berbecilor cand au realizat ca in fata ochilor lor se desfasoara o adevarata catastrofa!

"Cel mai dramatic a fost sa-i convinga pe parinti sa abandoneze copiii care erau decedati si sa urce pe creasta cu noi”, a declarat catalin Berenghi.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Imediat cativa au plecat in ajutor.

"Am organizat grupul am stabilit un  grup de 3 care a coborat cu corzi, cu truse de prim ajutor, statie de emisie receptie. Am ajuns la fata locului s-au constatat ca dintre cei 7, care au fost impinsi de de avalansa, provocata chiar de ei au mai supravietuit 5, 2 erau decedati 2 copii de 13, 14 ani", spun oamenii.

Vlad Negrea, Tudor Daniel si Cristian Barsan sunt ghizi montani carora frigul muntilor nu le-a inghetat sufletele de eroi. "Cei 5 erau debusolati, raniti era o temp de minus 15, 20 de grade pur si simplu era jale, daca nu am fi intervenit noi din cei 5 ar fi murit cel putin 2-3", mai spun acestia.

Anchetatorii vor sa afle, insa, cine a declansat avalansa. Au deschis deja deschis dosar penal pentru ucidere din culpa si iau in calcul mai multe variante: "Nu noi am fost implicati in  avalansa respectiva noi am fost salvatorii si am salvat pe supravietuitorii prinsi in avalansa"

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI