In articol:
- Înrolarea în armată, un lucru care îi sperie pe români
- Care persoane vor fi mobilizate în caz de război
Vasile Dîncu a declarat că s-a stabilit realizarea a trei legi care să pregătească România pentru situații de criză.
Citeste si: Aproximativ 300 de militari belgieni s-au alăturat forței NATO dislocată în România
Citeste si: Șeful NATO, avertisment înfricoșător despre următorul pas al Rusiei
Citeste si: TikTok e din nou disponibil în SUA. Ce a transmis Donald Trump- kanald.ro
"După aceea, prin HG vom trimite la Parlament. Este un pachet important pentru România. Pachetul conţine trei legi importante: Managementul situaţiilor de criză, care e o lege mai veche, a doua componentă este legea privind apărarea cibernetică şi în această triadă mai erau modificări la Legea 446 din 2006, este o lege a apărării naţionale care conţine mobilizarea populaţiei, mobilizarea economiei, reprezentări şi reglementări legate
Înrolarea în armată, un lucru care îi sperie pe români
Ministrul afirmă că au fost scoase în evidență câteva elemente care să îi sperie pe cetățeni, printre care și înrolarea în armată.
Care persoane vor fi mobilizate în caz de război
Ministrul Apărării Naționale a subliniat că doar cei care au făcut deja stagiul militar pot fi mobilizați, iar cei care nu au făcut pot intra în domenii de administrație și de economie.
Citeste si: 75 de persoane din Ucraina sunt internate în spitalele din România
„Nu poţi să mobilizezi decât oamenii care sunt mobilizabili, adică cei care au făcut stagiul militar, care au făcut pregătire militară într-un fel sau altul. Numai aceştia pot fi mobilizaţi, în cazul în care ar fi o situaţie. Sigur că, dacă ar fi o situaţie de conflict, se pune administraţia pe picior de război şi oamenii care nu au făcut încă armata şi sunt încă valizi pot să ocupe un loc în economie, în administraţie sau în alt loc, dar nu poţi să-i mobilizezi la armată, nici pe tinerii de 20 şi ceva de ani”, a declarat Dîncu.