Adrian Câciu, ministrul de Finanțe, urmează să îi prezinte vineri premierului Ciucă soluții pentru impozitarea pensiilor, mai ales a celor speciale, cu până la 50%, informează Antena 3.

Citeste si: VIDEO| Pensionarii fac față cu greu traiului actual, iar de la Guvern primesc doar... promisiuni: „Dacă n-ar fi copiii, nu cred că ne descurcam...”

Ministrul de Finanțe spune că mai are nevoie de date suplimentare înainte de prezentarea raportului către șeful Executivului.

Adrian Câciu: "Răspunsul nu este nici da, nici nu, ne uităm foarte atent"

Întrebat despre posibilitatea ca toate pensiile să fie impozitate, nu doar cele ”speciale”, Adrian Câciu a răspuns:

"Cu riscul de a vă dezamăgi, nu voi da acum acest răspuns. Pentru că sunt elemente pe care trebuie să le avem în vedere, mai ales ținând cont de decizia din 2020, a Curții Constituționale, în care contributivitatea nu poate fi afectată din perspectiva impozitării. De aceea trebuie să ne uităm foarte atent. Răspunsul nu este nici da, nici nu, ne uităm foarte atent. Pentru că implicațiile nu sunt numai fiscale sau economice ci sunt și din perspectivă de constituționalitate și juridică", a spus ministrul de Finanțe la Antena 3.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Ministrul de Finanțe a dat asiguări că sistemul de pensii nu este în pericol. 

„Sistemul de pensii nu este în pericol. Dreptul la pensie este una, finanţarea este alta. Unii politicieni au spus că acest sistem va colapsa. Dacă suntem corecţi în societate şi plătim toţi contribuţii nu are cum să colapseze”, a precizat ministrul.

Citeste si: Când cresc pensiile cu 10%. Data exactă anunțată de autorități

Referitor la impozitarea pensiilor speciale, ministrul Câciu a declarat că o analiză este în curs.

„Analiza din cadrul Ministerului de Finanţe este în derulare. Sunt o serie de simulări care au loc, sunt o serie de date care se strâng”, a mai declarat ministrul Adrian Câciu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si