Alunițele roșii de pe piele sunt rotunde și au un diametru de câțiva milimetri, iar culorile lor pot varia de la roșu aprins la violet.

Cum se formează alunițele roșii?

De cele mai multe ori acestea se formează la nivelul trunchiului și al extremităților. Aproximativ 50% dintre persoane au pe corp alunițe roșii.  

Angioamele apar în jurul vârstei de 20 de ani și devin din ce în ce mai multe odată cu înaintarea în vârstă.

Încă nu au fost descoperite cauzele formării acestora, dar a fost descoperit faptul că ele se înmulțesc când sunt aplicate substanțe precum 2-butoxietanol sau iperită. 

Citeste si: Minivacanţa de Rusalii 2022: Câte zile libere vom avea?

Modificările hormonale ar putea fi un alt factor care influențează apariția și creșterea numărului de angioame. Dermatologii atrag atenția asupra faptului că angioamele nu reprezintă un motiv de îngrijorare dacă acestea nu sângerează, nu își modifică culoarea, forma ori dimensiunea. 

alunițele roșii de pe piele

Ce sunt, de fapt, alunițele roșii de pe piele?

Angioamele sunt asimptomatice, natura lor este benignă, dar din cauza aspectului lor inestetic tot mai multe persoane care se confruntă cu ele preferă să le îndepărteze.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

alunițele roșii de pe piele

Ce sunt, de fapt, alunițele roșii de pe piele?

Cum se pot trata angioamele?

Angioamele roșii au o formă ovală, sunt netede, iar uneori sunt ușor ridicate de la nivelul pielii. Ele apar pe brațe, picioare, umeri și gât, iar în funcție de zona în care apar, pot avea un aspect neplăcut.

Din acest motiv, foarte multe persoane preferă să le îndepărteze apelând la metode simple, dar eficiente, precum laserul, chiar în cabinetul medicului specialist.

Laserul eliberează căldură care când atinge angiomul îl poate distruge, fără a fi nevoie de anestezie.

Electrocauterizarea este o altă metodă de a scăpa de alunițele roșii. Cu această metodă, angiomul este ars printr-un curent electric.

Citeste si: O șoferiță riscă 15 ani de închisoare, după ce a fost prinsă în flagrant în Ungaria

Criochirurgia este o procedură simplă și rapidă care presupune înghețarea aluniței roșii cu ajutorul azot lichid.

Alunițele roșii nu reprezintă un motiv de îngrijorare dacă acestea nu sângerează sau nu își modifică forma. Doar dacă acestea suferă transformări, se recomandă consultul de specialitate.

Medicii recomandă acordarea unei atenții deosebite alunițelor atipice deoarece acestea pot reprezenta un semnal de alarmă. Dacă o aluniță arată diferit comparativ cu celelalte, iar forma și culoarea se modifică într-un timp scurt, există șanse să poată declanșa probleme grave de sănătate deoarece pot conține în structura lor celule care să dăuneze. 

Citeste si: Adolescentul german care a ucis în Mediaș a executat la cererea unei organizații extremiste

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si