Covorul pentru living

Daca ai o sufragerie mica, atunci aseaza un covor mediu in centru si pune deasupra o masuta de cafea. In cazul in care incaperea este spatioasa, foloseste mai multe covoare mici sau unul mare, care sa vina sub toata mobila. Culorile alese ar fi bine sa se regaseasca si pe canapea sau fotolii. O alta varianta ar fi sa folosesti un covor simplu, pe o nuanta neutra, cum ar fi bej.

Opteaza pentru un model din lana, deoarece in living este racoare si ai nevoie de ceva care sa creeze mai multa caldura.

Covorul pentru bucatarie

In general, intr-o bucatarie este suficient sa plasezi un covor semi-rotund in fata chiuvetei sau sub masa. Daca aceasta incapere este lunga, poti folosi insa si un model dreptunghiular sau o traversa. Lasa o parte din podea la vedere si putin spatiu liber pana la mobilier! 

Nu stii ce material sa alegi? Covoarele in fibre naturale nu reactioneaza bine la umezeala. In plus, sunt aspre si nu-ti vor oferi confortul necesar cand vei sta in picioare. In schimb, ai nevoie de un covor rezistent la murdarie si care sa se curete usor. Prin urmare, foloseste unul din polipropilena. 

Covorul pentru dormitor

Poate fi amplasat sub pat, dar asigura-te ca este suficient de mare incat sa se extinda cu 30-45 de centimetri si in afara.

Vrei o alta varianta? Poti pune un covor in fata patului. Acesta trebuie sa fie lung si dispus paralel. Respectand aceste reguli, dormitorul tau va fi echilibrat din punct de vedere vizual. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Poti folosi si covoare mari, care sa stea sub noptiere. Ca material, opteaza pentru blana artificiala, matase sau sisal. Iar daca mobila este inchisa la culoare, alege un covor cu model oriental.

Covorul pentru hol

Pentru un hol lung, foloseste doua covoare dreptunghiulare si de dimensiuni medii. Alege modele mai late decat usa si care sa nu ajunga sub mobila. Ai holul mic? In acest caz, foloseste un covor mare si cu print geometric. Acesta va crea iluzia ca este mai mult spatiu in incapere. 

In cazul in care jos ai gresie, foloseste covoare cu modele contemporane. Pentru parchet, alege-le pe cele traditionale. Nu uita sa le plasezi la distanta fata de usa. Pentru musafiri cumpara si un pres de intrare. Acesta trebuia sa fie fabricat dintr-un material mai dur, care sa retina praful, mizeria si noroiul de pe incaltari. De asemenea, este important sa absoarba si umezeala. Se va uza repede si fiindca nu trebuie sa atraga atentia, ar fi de preferat sa aiba o nuanta inchisa.

Cum sa alegi covorul in functie de decor

Daca locuinta ta este amenajata in stil rustic, covoarele multicolore sau cu imprimeu persan sunt exact ce ai nevoie. Asigura-te totusi ca lasi jumatate din podea libera. In cazul in care ai renovat recent si stilul este unul nou si minimalist, se potrivesc perfect covoarele simple. 

Cat despre culori, acestea trebuie alese in funcție de dimensiunea fiecarei incaperi. Astfel, pentru camerele mici se vor alege culori pastelate. E important ca zona sa nu fie aglomerata, pentru a se crea iluzia de spatiu suplimentar. Pentru camerele mari se vor utiliza insa culori inchise. Iar motivul este faptul ca in felul acesta se va crea contrast cu restul elementelor. Respecta aceste reguli si vei face alegerea corecta!

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si