Astăzi, însă, plaja de întrebuințări a microfoanelor s-a mărit considerabil. Un microfon profesional modern poate fi „jucăria” perfectă într-o seară de karaoke cu prietenii, poate să asigure înregistrarea vocii la calitate de studio, chiar din confortul locuinței și poate ajuta la evidențierea sunetelor redate de instrumentele muzicale.

Cum alegi cel mai bun microfon?

Fie că îți dorești un microfon profesional care să te ajute în cariera artistică, fie un microfon simplu, cu ajutorul căruia să te distrezi din când în când, trebuie să știi că achiziționarea unui astfel de instrument presupune o

informare temeinică înainte, dat fiind faptul că sunt o mulțime de date tehnice pe care trebuie să le cunoști.

 

  • Informează-te în legătură cu cele 4 tipuri principale de microfoane existente

 

Pe piață există 4 tipuri principale de microfoane: cele cu condensator, cele dinamice, cele de tip ribbon și cele cu USB. Microfoanele cu condensator sunt ideale pentru studiouri, fiind capabile să redea semnalul audio cu o precizie incredibilă. La fel de bune pentru înregistrările de studio sunt și microfoanele de tip ribbon, care pot reda foarte clar sunetele produse de instrumentele muzicale, în special de cele acustice.

Pentru înregistrările live sunt mult mai potrivite microfoanele dinamice. Atunci când nu ai pretenții foarte mari de la un astfel de instrument și nici de la calitatea sunetului obținut, poți opta pentru un microfon universal, de tip USB. Această variantă elimină necesitatea unui mixer și permite conexiunea directă la un calculator sau la un laptop.

 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

 

  • Alege în funcție de direcția din care este captat sunetul

 

În studio, spre exemplu, poți opta pentru microfoanele unidirecționale. Acestea captează sunetul provenit doar din față, fiind ideale pentru momentele în care nu se dorește captarea sunetului ambiental din cameră, ci doar pe cel al vocii.

În concerte, cele mai bune microfoane sunt cele omnidirecționale, care captează sunete din toate unghiurile, iar în transmisiunile live sau la interviuri sunt preferate microfoanele bidirecționale care, așa cum indică și numele, captează sunetele din două direcții opuse.

 

  • Alege diafragma microfonului în funcție de sunetele pe care vrei să le înregistrezi

 

Cele mai utilizate două tipuri de microfoane sunt: cele cu diafragmă mare, utilizate pentru captarea sunetelor redate de instrumentele voluminoase și cele cu diafragmă mică, mult mai sensibile la sunete fine. Există însă și varianta de mijloc, a microfoanelor cu diafragmă medie. Importantă în acest caz este acuratețea cu care acestea sunt capabile să prindă sunetele cu frecvențe înalte și să le redea apoi mult mai ample și mai pline.

 

  • Alege microfonul în funcție de model

 

Un ultim aspect pe care trebuie să îl ai în vedere este modelul microfonului. Cele mai populare variante, care sunt catalogate de altfel ca modele de microfoane profesionale, sunt cele de tip wireless.

Acestea sunt accesibile din punct de vedere al prețului, pot avea forme și mărimi diferite și asigură o libertate mare de mișcare.

Deși acesta este cel mai utilizat tip de microfon, pe piață există numeroase alte modele care te ajută să captezi diverse sunete:

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

 

  • microfoanele cu clemă: se prind de corpul instrumentelor și asigură o captare uniformă a sunetelor produse de acestea;
  • microfoanele de tip spion: sunt mici și pot fi folosite oriunde. Dacă vrei să monitorizezi sunetul dintr-o anumită încăpere, acestea reprezintă cel mai bun mod de a face acest lucru;
  • microfoanele de tip bullet: sunt, de asemenea, de dimensiuni reduse, putând fi ținute în mâna cântărețului atunci când acesta folosește muzicuța;
  • microfoanele de suprafață: dispun de dimensiuni ceva mai mari și au marele avantaj de a putea fi montate oriunde. Scopul lor este de a capta sunetul din încăperi largi.

 

De unde achiziționezi microfonul adaptat nevoilor tale?

Dacă dorești să te bucuri de un microfon cu adevărat profesional este foarte important să îl achiziționezi doar din cadrul magazinelor profesionale. Un astfel de exemplu este SoundStil.

Gama variată de microfoane a magazinului online, caracterizată de calitate și rezistență, este o sursă nesecată de inspirație atât pentru profesioniștii care activează în domeniul muzical, cât și pentru cei care abia descoperă tainele înregistrărilor de studio sau ale utilizării instrumentului muzical preferat.

Aruncă o privire pe soundstil.ro și alege microfonul adaptat nevoilor și pregătirii tale sau chiar un instrument muzical pe care îți dorești să îl studiezi!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si