Unii parinti fac greseala si le ofera celor mici tot felul de alimente nesanatoase (pizza sau cartofi prajiti), iar acest lucru cu siguranta o sa ii afecteze pe viitor.

„Parintii sunt cei care cedeaza in momentul in care copiii refuza sa manance si aleg varianta cea mai simpla si le pun in farfurie produse total nesanatoase. in perioada verii trebuie sa le ofere alimente sanatoase si delicioase, iar grasimile sunt necesare intr-o dieta normala a unui copil in proportie de 30%.

Cei mici pot consuma intre mese o felie de paine cu branza proaspata, iar pentru a le completa masa le putem oferi si un cocktail de fructe proapete (cirese, capsuni, caise)“, a spus Adina Marcu, medic nutritionist.

Medicii nutritionisti au mai precizat ca exista un ghid al regulilor alimentare pentru copii, iar parintii sunt cei care trebuie sa il respecte cu sfintenie.

Cei mici vor invata asa sa manance sanatos si nu vor mai face nazuri atunci cans se vor aseza la masa.

„Este bine ca mesele copiilor sa fie cat mai simple. Nu trebuie sa ii fortam sa manance tot din farfurie, este mai bine un singur fel, satios, decat mai putin si mai multe feluri. Daca ii propunem copilului sa aleaga dintre un mar verde si unul rosu cu siguranta orice ar alege nu este nepotrivit“, a mai declarat medicul nutrtionist.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Copiii refuza de cele mai multe ori sa manance supe sau ciorbe.

Vara cu siguranta nu vor vrea nici macar sa guste, asa ca le putem prepara supe-creme reci din rosii, morcovi, cartofi.-

Vara le putem prepara copiilor limonade racoritoare cu miere.

Sucurile acidulate contin zahar si nu sunt benefice pentru organism.- in perioada verii trebuie sa le oferim copiilor salata de legume.

Este indicat sa taiem produsele in cuburi mici pentru a putea sa ii convingem pe cei mici ca le pot consuma fara probleme. intotdeauna sunt atrasi de culorile din farfurie, asa ca putem combina mai multe legume proaspete.- in perioada de vara nu este indicat sa le cumparam copiilor ingheteata.

Putem sa facem acest desert chiar acasa, iar cei mici vor fi incantati.       

Adevarul.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si