Cele mai multe joburi au o perioadă de probă

Mai ales dacă ești la început de drum și de carieră și nu ai experiență pe piața muncii, este bine să știi că există joburi care au o perioadă de probă. Pentru posturile entry-level, de execuție, perioada de probă nu poate dura mai mult de 90 de zile calendaristice (3 luni). Este important să știi că beneficiezi de toate drepturile unui angajat pe durata acestei perioade și că, la finalul ei, contractul de muncă poate înceta fără preaviz.

Află mai multe detalii despre ce spune legislația despre perioada de probă.

Munca din greu e răsplătită și te va ajuta și pe tine pe termen lung

Da, nu va fi ușor. Nu este nevoie să te mințim, munca este importantă. Mai ales dacă vrei să ai succes pe termen lung sau dacă vrei să faci o carieră în domeniul respectiv. Iar când ești la început de drum, este important să te remarci în fața șefilor și să muncești uneori până mai târziu poate fi de apreciat. În plus, dacă îți dai silința, și tu vei avea mai multe de învățat. Nu te sfii să preiei de la colegi și sarcini care nu sunt ale tale, dacă ai timp și poți să-i ajuți.

Servește-ți colegii și clienții

O viziune comună despre Millennials este că aceștia sunt narcisiști și cred că totul li se cuvine. Și o greșeală comună pe care o fac tinerii este să urce în mod competitiv pe scara carierei, mai degrabă decât să caute cu umilință să-și servească colegii și clienții. Dar dacă vrei să câștigi

respectul celor din jurul tău și să sfidezi stereotipurile generației tale, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să aduci o atitudine de a servi în munca ta.

Citeste si: Un star de televiziune s-a stins din viață la cinci zile după aniversarea ei

Caută în mod proactiv modalități de a-ți ajuta colegii. Gândește-te din timp la noi moduri de a-ți mulțumi clienții.

Jim Collins a scris despre cum cei mai mari lideri combină adesea smerenia cu hotărârea înverșunată. Și slujirea cu umilință- a rămâne concentrat pe ceilalți- poate fi o modalitate excelentă de a-ți dezvolta leadershipul și de a aduna sprijinul colegilor tăi.

Învață cât de mult poți

În primul tău job învață cât poți de mult. Este o oportunitate în care poți explora diferite roluri într-o organizație și poți vedea dacă găsești ceva interesant în care să te încadrezi.

De asemenea, încearcă să înveți la locul de muncă și cum funcționează departamentul de vânzări, cum se încadrează marketingul și operațiunile în organizație și în imaginea de ansamblu. Discută cu managerii din diferite roluri, pune întrebări și învață lucruri noi.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citeste si: Cum își trăiesc viața de zi cu zi ucrainenii din orașele ocupate de armata rusă. Care sunt mesajele care se aud zilnic la radio: "Trăim într-un coşmar şi nu ştim când se va termina acest vis nenorocit"

Ca un proaspăt angajat, fiecare te va ajuta și te va ghida cu ușurință și aceasta este oportunitatea de care trebuie să profiți pentru că, odată ce ai devenit un profesionist experimentat, să înveți ceva nou nu va mai fi la fel de ușor.

Citeste si: Câți copii au murit de COVID în România până acum

Construiește-ți rețeaua de cunoștințe Adună cât de multe contacte poți, crește-ți rețeaua de oameni cunoscuți pentru a aduna cât mai multe oportunități pentru viitorul tău. Odată cu rețeaua ta, vor crește și ocaziile de a găsi noi locuri de muncă pe viitor- te vei face remarcat și cine știe cine te recomandă și cum.

De asemenea, este important să te împrietenești cu colegii pentru că, atunci când nu știi să faci ceva, te poți ajuta de ei. Le poți cere ajutorul.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: 5 efecte psihologice care afectează comportamentul uman

Însă networkingul este mai mult decât să cunoști oameni- presupune și să-i suni sau să le trimiți câte o felicitare (fie ea și virtuală) din când în când. Ai grijă de relațiile tale, s-ar putea să te ajute pe termen lung și mediu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
doctorulzilei.ro
Apneea în somn Apneea în somn
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si