Close sidebar
Close sidebar

Ce viata blestemata a avut Mariana Maracine Pitigoi! Sotul, fiica si nepotica s-au stins sub ochii ei. Tragediile au ingenuncheat-o pe indragita cantareata care a pierdut azi lupta cu viata

Ultimii ani din viata Marianei Maracine Pitigoi au fost parca bkestemati. Si-a pierdut, rand pe rand, cele mai iubite fiinte din viata ei: sotul, nepotica si fiica, apoi a fost diagnosticata cu cancer.

A.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Cantareata de muzica populara Mariana Pitigoi a trait intr-un an doua tragedii care au ingenuncheat-o de duree. Atat sotul cat şi fiica ei, dar şi nepotica pe care o iubea ca pe ochii din cap, s-au stins sub privirile ei, din  auza unor afectiuni medicale. Toate aceste pierderi au venit in decurs de doi ani, iar suferinta a fost prea mare pentru indragita cantareata. Mariana Pitigoi s-ar fi imbolnavit şi ea, iar medicii o fac suspecta de o afectiune grava. Şi pentru ca nu are nici bani de tratament, artista a inceput sa vanda cea are mai de pret din casa.

„Cred ca Dumnezeu nu m-a parasit niciodata. Aceasta cruce sa nu ma supar ca mi-a dat-o. Sunt costumele mele populare. Vreau sa le dau pentru a-mi cumpara medicamente.

Dau aceasta colectie a sufletului meu ca sa merg mai departe. (…) Eu mi-am pierdut şi o sora cand aveam cinci ani. Tata a murit cand aveam 15 ani. Nepotica la vaccinul de un an a facut o pareza. Era sensibila şi a patit o viroza, 2011, 20 ale lunii, in cinci zile deja s-a terminat cu ea.. N-a mai rezistat corpul ei. A murit in somn. Fiica mea la cateva luni s-a simtit rau.
Tot organismul o parasea. A murit de inima rea. Sotul meu a murit in 2012″,
a povestit artista, nu de mult, intr-un interviu.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Nascuta in comuna Vladimir din Gorj, Mariana Pitigoi Maracine se mandreste cu originile ei. Rugata la un moment dat sa locuiasca in strainatate, gorjeanca a spus ca nu-si va lasa niciodata oltenii pentru alte meleaguri, caci experienta a invatat-o sa pretuiasca mai mult meleagurile natale.

Dupa ce a terminat liceul in Targu Jiu, viata a dus-o pe gorjeanca in inima Banatului, la Timisoara. Experienta pe care a trait-o acolo a fost unul dintre motivele datorita caruia, astazi, iubitorii cantecului popular se bucura de melodiile Marianei Pitigoi Maracine, iar oltenii o au alaturi.

„Fiind descoperita ca voce in Timisoara, am fost indrumata sa ma intorc in Gorj si sa urmez o scoala de specialitate. Asa am ajuns la scoala Populara de Arta din Targu Jiu“, a explicat artista. Acolo a cantat in Ansamblul „Maria Lataretu“. Dupa ce a urmat studii de specialitate in muzica, interpreta a reusit sa-si indeplineasca alta dorinta, aceea de a putea preda muzica. Pentru o perioada, Mariana Pitigoi Maracine le-a predat copiilor din Balcesti, judetul Gorj, iar acum gorjeanca ajuta tinerii interpreti sa paseasca pe drumul cantecului popular.

O viata de cantec

40 de ani de cantec, atatia au trecut de cand Mariana Pitigoi Maracine a hotarat ca muzica este cea care ii va aduce cele mai mari satisfactii profesionale. „Cu acest har te nasti, iar daca nu iti place sa canti de cand esti copil, nu poate nimeni sa te indrume in viata pe acest drum“, a precizat interpreta. Cu multa dragoste pentru cantec, dar si cu dorinta de a-i invata si  pe altii, artista si-a indeplinit visul pe care l-a avut de mic copil, acela de a fi pe scena.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

„Cu mici peripetii si cu mici palmute primite in viata“, dupa cum spune chiar interpreta, Mariana Pitgoi Maracine a reusit sa treaca peste toate obstacolele intalnite de-a lungul timpului, dar si cu ajutorul cantecului popular, care i-a fost mereu prieten.
 

Majoritatea cantecelor din repertoriul artistei sunt compuse de ea, caci viata sa reprezinta principala sursa de inspiratie. Dupa ce, in urma cu trei ani, Mariana Pitigoi Maracine a trecut prin drama vietii sale – si-a pierdut in mai putin de un an nepoata, apoi fiica-, aceasta a decis ca numai in muzica isi poate gasi alinarea. Timp de trei ani, interpreta si-a intrerupt aparitiile pe scena si si-a petrecut timpul compunand noi melodii. Mariana Pitigoi Maracine considera ca implinirea sa profesionala cea mai mare este atunci cand ajuta tinerii sa desluseasca tainele cantecului popular. Regretul interpretei este acela ca imbatraneste, dar „imbatranesc frumos, iar sufletul imi e tot tanar“, a spus Mariana Pitigoi Maracine, cu putin timp ianinte sa moara. 

Sursa: gds.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI