Cea mai bună carne pentru sarmale. Reţeta tradițională pentru Crăciun
Cea mai bună carne pentru sarmale. Carnea pentru sarmale este foarte importantă deoarece aceasta face diferența pentru un gust excepțional. Iată care este carnea recomandată pentru sarmale, dar și ce rețetă puteți încerca de Crăciun!
Cea mai bună carne pentru sarmale. De sărbători este aproape imposibil ca pe mesele românilor să nu se regăsească sarmalele! Descoperă cea mai gustoasă rețetă de sarmale tradiționale!
Care este carnea recomandată pentru sarmale?
Dacă nu avem porc la țară, porcul poate fi cumpărat chiar din magazin. Chiar este indicat să iei carnea deja verificată și tranșată, însă nu trebuie să o luați deja tocată.
Bineînțeles, de pe masa de Crăciun nu poate lipsi varza acră!
Pentru saramale suculente se adaugă și o bucată de pâine înmuiată în apa și stoarsă bine.
Pentru sarmale mai poți combina carnea de vită cu cea de porc. Această combinație este cea mai bună pentru sarmale.
Rețetă sarmale de porc
2 kg de varză murată, 1 kg de pulpă de porc, tocată în casă, 200 de grame de ceapă, 100 grame de orez cu bobul rotund, 2 linguri de ulei, 150 ml de apă călduță, 100 ml de bulion de roșii concentrat, bucățele de carne de porc afumată, 4-5
crenguțe de cimbru proaspăt, 1 legătură mare de mărar verde, 1/2 lingură paprika dulce, 3 frunze de dafin, 1 linguriță de piper și sare.
Pentru umplutura de sarmale, se pune într-o cratiță cu ulei închis, la foc mediu, cepele curățate, spălate și tocate mărunt și le călea adăugând de la început un praf de sare. Orezul se adăuga spălat și zvântat și căliți, amestecând constant, 2-3 minute.
Pe bucățile de foi de varză murată, se pune puțină umplutură, aproximativ o lingură cu vârf. De obicei, sarmalelele trebuie să aibă dimensiuni medii, de aproximativ 8×4 cm. Pe urmă, rula foile de varză cu umplutura înăuntru și le înfunda capetele spre interior, obținând cilindri de mărime pe cât posibil egală.
Înainte de a pune sarmalele în oală, se pun mai întâi foile de varză. Pe urmă,se aranjează câte un rând de sarmale și stropea cu jumătate din bulionul concentrat.
Se continuă cu restul sarmalelor, intercalând printre ele și felii de costiță. În final, se acoperă cu varză tocată rămasă și se adaugă restul de bulion.
Pe urmă, oala se pune pe plită și se adaugă apă fierbinte, cât să acopere sarmalele de un lat bun de mână. Pentru a împiedica răcirea în timpul fierberii, se pune deasupra cratiței un capac și le lăsa la fiert, la foc molcom, timp de 3 ore.
Când sunt gata, se servesc cu mămăliguță și cu smântână.