Close sidebar
Close sidebar

Cea mai bună rețetă de rulouri cu scorțișoară. Desertul perfect pentru sezonul rece

Rulourile cu scorțișoară sunt desertul perfect pentru sezonul rece. Iată cea mai bună rețetă!

Elena Tasca,

Foto simbol- rulou cu scorțișoară

[Sursa foto: shutterstock]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Rulourile cu scorțișoară sunt considerate cel mai bun desert al sezonului rece. Pufoase și aromate, rulourile se transformă în dulcele perfect. Iată cea mai bună rețetă de rulouri cu scorțișoară!

Citește și: Produsele care nu trebuie să lipsească din alimentație, mai ales pe timp de iarnă. Sunt foarte bogate în vitamina D

Cea mai bună rețetă de rulouri cu scorțișoară

Listă de ingrediente pentru 24 de rulouri cu scorțișoară:

Pentru aluat:

  • 500 gr faină albă
  • 20 gr drojdie proaspată (sau 7 gr de drojdie uscată)
  • 300 ml lapte călduț
  • 50 gr zahăr alb
  • 50 gr unt la temperatura camerei
  • 2 ouă
  • ¼ linguriță de sare

Pentru umplutură:

  • 50 gr unt la temperatura camerei
  • 50 gr zahar alb
  • o lingură cu vârf de scorțișoară pudră

Pentru glazură:

  • 150 gr cremă de brânză
  • 50 gr unt la temperatura camerei
  • 50 gr zahar pudră
  • o lingură de extract de vanilie
  • 30 gr miez de nucă prăjită și tocată

Citește și: Legătura dintre alimentație și iubire. Cum influențează mâncarea relația dintre parteneri

Mod de preparare

Amestecă într-un bol drojdia și o lingură de zahăr, apoi toarnă laptele călduț și lasă la dospit pentru aproximativ 15 minute. Amestecul obținuț se omogenizează cu făina, sarea, ouale, untul și zahărul și se frământă. Dacă după 2-3 minute de frământat aluatul nu se leagă, puteți adăuga puțină făină, până când îl puteți manevra. Aluatul se lasă la dospit între 1-2 ore, iar din jumătate în jumătate de oră, aluatul mai trebuie frământat puțin, în castron.

Pentru umplutură, amenstecă untul cu zahărul și scorțișoara. Când aluatul este gata se împarte în două bucăți egale. Fiecare parte este întinsă până la o grosime de aproximativ 0.5 cm. Pe fiecare jumătate de aluat se pune jumătate de umplutură. Foaia de aluat se rulează apoi pe lung și se taie în 12 bucăți egale.

Citeste si: Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Liam Payne! Ce s-a întâmplat înainte cu doar câteva zile ca artistul să-și piardă viața- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat într-o țară din Europa după ce s-a aflat de cazul americanului care s-a trezit în timp ce medicii îi scoteau inima- antena3.ro

Rulourile se pun într-o tavă cu unt, la 2-3 cm distanță unele de altele. Îaninte de a fi băgate la cuptor, trebuie lăsate la dospit încă 30 de minute.  În cuptorul preîncălzit la 180 de grade (cu căldura de sus în jos), băgați tava cu rulouri pentru 27 de minute.

Pentru glazură, amestecați cu un mixer untul și crema de brânză câteva secunde. Adăugați zahărul pudră și extractul de vanilie și amestecati 1-2 minute, până când obtineți o cremă pufoasă și lucioasă.

Glazura se toarnă peste rulouri la 10 minute după ce au fost scoase de la cuptor. Dacă nu serviți toate rulourile, aplicați glazura doar pe cele pe care le savurați pe moment. Glazura se păstrează la frigider și este recomandată aplicare pe rulouri când doriți să le serviți.

Citeste si: Oana Roman clarifică situația pensiei alimentare. Cum a obținut vedeta TV banii de la fostul soț. “Am apelat la un executor judecătoresc”- kfetele.ro

Citeste si: Gestul emoționant făcut de Cristina Săvulescu, la doar câteva ore de la înmormântarea soacrei ei, Delia Budeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat într-o țară din Europa după ce s-a aflat de cazul americanului care s-a trezit în timp ce medicii îi scoteau inima- antena3.ro

Sursa: tastebazaar.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI