Close sidebar
Close sidebar

Cea mai bună rețetă de sarmale pentru Crăciun! Secretul care le face delicioase! Doar cele mai bune bucătărese știu acest lucru

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Tradiţionalele sarmale vor fi prezente pe majoritatea meselor de sărbători. Fie că le faceţi din carne de porc, vită sau amestec, vinul este ingredient esenţial în fierberea acestora.

Ingrediente

1 varză murată mare 800 g carne tocată, amestec 500 g ciolan afumat 2 cepe 4-5 linguri cu bulion 1 ceaşcă de orez 3-4 foi de dafin 1 l vin alb 1 legătură de pătrunjel verde 1 legătură de mărar verde 2-3 crenguţe de cimbru 1 lingură cu untură sare piper chimen

Mod de preparare

Într-un castron, amestecă orezul, carnea tocată şi ceapa călită puţin. Adaugă pătrunjelul verde tocat şi un praf de sare şi piper. Desfă frunzele de varză şi pune-le în apă călduţă la desărat. Dacă sunt prea mari, taie-le în două.

Ia o frunză de varză, pune-o în palmă şi pune peste ea o lingură cu umplutură.

Cu cealaltă mână rulează frunza de varză, strânge palma căuş şi presează colţurile cu degetele spre interior.

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Toacă miezul de varză şi frunzele care nu pot fi folosite la împachetat sarmale. Aşază sarmalele în cerc, iar între rânduri pune foile de dafin, crenguţele de cimbru, mărarul tocat, bulionul şi cubuleţele de ciolan afumat. Presară şi puţin chimen.

Acoperă sarmalele cu vin şi, după ce au dat în clocot, lasă să fiarbă la foc mic timp de două ore. Serveşte-le fierbinţi, alături de mămăliguţă şi un ardei iute.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI