Cea mai buna topala de pui. Care este ingredientul secret care ii da o savoare aparte
Topala de pui este o mancare ideala pentru masa de pranz. Iti propunem o reteta traditionala de topala de pui din zona Salajului.
Reteta este oferita de catre bucatarul salajean Mircea Groza.
Ingrediente: un pui transat, o ceapa, un ardei, boia dulce, faina alba, lapte, sare, piper, ulei, frunze de patrunjel.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Mod de preparare:
Ceapa si ardeiul se toaca si se calesc intr-o cratita cu ulei, la foc molcom, amestecand continuu pentru a nu se arde, pana cand legumele s-au inmuiat. Puneti bucatile de pui, amestecati, iar cand carnea s-a albit, luati vasul de pe foc, adaugati boia dulce, amestecati si completati cu apa cat sa acopere ingredientele. Puneti din nou pe foc, amestecati iar, dupa care lasati sa fiarba incet.