Prima lună de vară a depășit toate așteptările privind temperaturile extreme. Meteorologii de la ANM spun că este cea mai caldă lună iunie în România din ultimii 60 de ani.

Weekend de foc la finalul lunii iunie 2024

Ultimul weekend de iunie aduce din nou temperaturi caniculare, cu maximele care vor urca peste 37-38 de grade Celsius.

Citește și: Prognoza meteo pentru luna viitoare. Cum va fi vremea de la 1 iulie

Vremea toridă se menține și la începutul săptămânii vitoare. Luni și marți, 1-2 iulie aduc temperaturi apropiate de 40 de grade Celsius.

Vremea deosebit de caldă aduce și furtuni în unele zone. Astfel de fenomene meteo se vor manifesta chiar de luni seară.

Un nou val de aer cald din Sahara topește România

"La acest final de săptămână și în prima zi din săptămâna viitoare avem din nou un val de căldură care se va extinde și intensifica treptat. Vorbim din nou de un aport de aer mai cald dinspre partea de nord a Africii, care va evolua peste zona Mediteranei, peste partea de sud est a continentului, implicit peste țara noastră, motiv pentru care temperaturile vor crește progresiv", explicat Mihai Timu, meteorolog ANM.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Dacă sâmbătă, maximele încep de la 28 -30 de grade pe litoral în partea de nord, nord-est a teritoriului și ajung la 35 de grade în Câmpia Română, duminică vom avea 37 de grade în Câmpia Română.

Cea mai călduroasă lună iunie din ultimii 60 de ani

Cea mai călduroasă lună iunie din ultimii 60 de ani

[Sursa foto: Pexels]

"Estimăm că acest val de căldură își va atinge pragul limită undeva luni, când ne așteptăm la maxime spre 38-39 de grade tot în zona de câmpie a Olteniei și Munteniei.

Tot în acea zi ne așteptăm la caniculă în aproape toată țara, adică peste 35 de grade", spune specialistul ANM, potrivit TVR Info.

Așa cum ne-a obișnuit, în zona litoralului, temperaturile vor fi ușor mai ponderate din motive de briză, acolo nu vor depăși 30-31 de grade.

Pentru București, prognoza Accuweather arată maxime de 38 de grade la umbră pentru luni, 1 iulie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si