Cea mai delicioasa prajitura de post! E plina de ciocolata si sigur ai toate ingredientele acasa
Chiar daca este post nu putem sa renuntam complet la dulciuri. Prin urmare le adaptam.
Si din fericire ciocolata neagra ne poate ajuta sa facem prajituri delicioase chiar si in timpul postului. Cu ajutorul ei am creat si aceasta negresa de post cu nuci care contine ciocolata neagra atat in blat cat si in glazura.
Pe langa ciocolata am plusat si cu o mana de nuci si un strop de rom, pentru a evidentia si mai mult aroma de ciocolata. Eu cred ca a iesit foarte buna, insa ramane sa va convingeti dupa ce o incercati. Si merita facuta pentru ca e chiar simpla si delicioasa!
Blat
200 gr faina
150 gr zahar
30 gr cacao
100 gr nuci
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
1 praf de sare
100 ml apa
50 ml rom
60 ml ulei
4 linguri gem de capsune
50 gr ciocolata neagra 70% cacao
1 lingura otet
Glazura
1 lingura ulei de cocos
60 gr ciocolata neagra 70%
PREPARARE
Topim ciocolata neagra la bain marie si o lasam deoparte sa se racoreasca.
Amestecam ingredientele uscate: faina, cacaoa, nucile macinate, praful de copt, bicarbonatul si un varf de cutit de sare.
Le amestecam usor cu un tel.
Separat amestecam apa cu romul, zaharul, uleiul si gemul de capsune. Combinam cele doua compozitii amestecand usor. La final adaugam lingura de otet si ciocolata neagra topita apoi omogenizam.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt o tava mica de dimensiune 20/20 cm.
Turnam compozitia in tava si nivelam. Coacem prajitura timp de 40-45 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea.
Scoatem prajitura din cuptor si o lasampe un gratar la racit.
Topim la bain marie ciocolata neagra impreuna cu uleiul de cocos. Punem glazura peste prajitura o lasam putin sa se intareasca.

Si din fericire ciocolata neagra ne poate ajuta sa facem prajituri delicioase chiar si in timpul postului. Cu ajutorul ei am creat si aceasta negresa de post cu nuci care contine ciocolata neagra atat in blat cat si in glazura.

Pe langa ciocolata am plusat si cu o mana de nuci si un strop de rom, pentru a evidentia si mai mult aroma de ciocolata. Merita facuta pentru ca e chiar simpla si delicioasa!

Blat

200 gr faina

150 gr zahar

30 gr cacao

100 gr nuci

1/2 lingurita praf de copt

1/2 lingurita bicarbonat

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

1 praf de sare

100 ml apa

50 ml rom

60 ml ulei

4 linguri gem de capsune

50 gr ciocolata neagra 70% cacao

1 lingura otet

Glazura

1 lingura ulei

60 gr ciocolata neagra 70%

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Cocos pentru decor/ optional

PREPARARE

Topim ciocolata neagra la bain marie si o lasam deoparte sa se racoreasca.Amestecam ingredientele uscate: faina, cacaoa, nucile macinate, praful de copt, bicarbonatul si un varf de cutit de sare. Le amestecam usor cu un tel.

Separat amestecam apa cu romul, zaharul, uleiul si gemul de capsune. Combinam cele doua compozitii amestecand usor.

La final adaugam lingura de otet si ciocolata neagra topita apoi omogenizam.Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt o tava mica de dimensiune 20/20 cm.

Turnam compozitia in tava si nivelam. Coacem prajitura timp de 40-45 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea.Scoatem prajitura din cuptor si o lasampe un gratar la racit.

Topim la bain marie ciocolata neagra impreuna cu uleiul de cocos. Punem glazura peste prajitura o lasam putin sa se intareasca.


Abonează-te pe


TAGURI
Life
Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si