Cea mai delicioasa prajitura de post! Merita sa o incerci. Sigur ai toate ingredientele acasa
Chiar daca este post nu putem sa renuntam complet la dulciuri. Prin urmare le adaptam.
DISTRIBUIE acest articol
Cea mai delicioasa prajitura de post! E plina de ciocolata si sigur ai toate ingredientele acasa
Chiar daca este post nu putem sa renuntam complet la dulciuri. Prin urmare le adaptam.
Si din fericire ciocolata neagra ne poate ajuta sa facem prajituri delicioase chiar si in timpul postului. Cu ajutorul ei am creat si aceasta negresa de post cu nuci care contine ciocolata neagra atat in blat cat si in glazura.
Pe langa ciocolata am plusat si cu o mana de nuci si un strop de rom, pentru a evidentia si mai mult aroma de ciocolata. Eu cred ca a iesit foarte buna, insa ramane sa va convingeti dupa ce o incercati. Si merita facuta pentru ca e chiar simpla si delicioasa!
Blat
200 gr faina
150 gr zahar
30 gr cacao
100 gr nuci
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
1 praf de sare
100 ml apa
50 ml rom
60 ml ulei
4 linguri gem de capsune
50 gr ciocolata neagra 70% cacao
1 lingura otet
Glazura
1 lingura ulei de cocos
60 gr ciocolata neagra 70%
PREPARARE
Topim ciocolata neagra la bain marie si o lasam deoparte sa se racoreasca.
Amestecam ingredientele uscate: faina, cacaoa, nucile macinate, praful de copt, bicarbonatul si un varf de cutit de sare.
Le amestecam usor cu un tel.
Separat amestecam apa cu romul, zaharul, uleiul si gemul de capsune. Combinam cele doua compozitii amestecand usor. La final adaugam lingura de otet si ciocolata neagra topita apoi omogenizam.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt o tava mica de dimensiune 20/20 cm.
Turnam compozitia in tava si nivelam. Coacem prajitura timp de 40-45 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea.
Scoatem prajitura din cuptor si o lasampe un gratar la racit.
Topim la bain marie ciocolata neagra impreuna cu uleiul de cocos. Punem glazura peste prajitura o lasam putin sa se intareasca.
Si din fericire ciocolata neagra ne poate ajuta sa facem prajituri delicioase chiar si in timpul postului. Cu ajutorul ei am creat si aceasta negresa de post cu nuci care contine ciocolata neagra atat in blat cat si in glazura.
Pe langa ciocolata am plusat si cu o mana de nuci si un strop de rom, pentru a evidentia si mai mult aroma de ciocolata. Merita facuta pentru ca e chiar simpla si delicioasa!
Topim ciocolata neagra la bain marie si o lasam deoparte sa se racoreasca.Amestecam ingredientele uscate: faina, cacaoa, nucile macinate, praful de copt, bicarbonatul si un varf de cutit de sare. Le amestecam usor cu un tel.
Separat amestecam apa cu romul, zaharul, uleiul si gemul de capsune. Combinam cele doua compozitii amestecand usor.
La final adaugam lingura de otet si ciocolata neagra topita apoi omogenizam.Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt o tava mica de dimensiune 20/20 cm.
Turnam compozitia in tava si nivelam. Coacem prajitura timp de 40-45 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea.Scoatem prajitura din cuptor si o lasampe un gratar la racit.
Topim la bain marie ciocolata neagra impreuna cu uleiul de cocos. Punem glazura peste prajitura o lasam putin sa se intareasca.