Close sidebar
Close sidebar

Cea mai delicioasa prajitura de post! Merita sa o incerci. Sigur ai toate ingredientele acasa

Chiar daca este post nu putem sa renuntam complet la dulciuri. Prin urmare le adaptam.


DISTRIBUIE
acest articol

Cea mai delicioasa prajitura de post! E plina de ciocolata si sigur ai toate ingredientele acasa
Chiar daca este post nu putem sa renuntam complet la dulciuri. Prin urmare le adaptam.
Si din fericire ciocolata neagra ne poate ajuta sa facem prajituri delicioase chiar si in timpul postului. Cu ajutorul ei am creat si aceasta negresa de post cu nuci care contine ciocolata neagra atat in blat cat si in glazura. Pe langa ciocolata am plusat si cu o mana de nuci si un strop de rom, pentru a evidentia si mai mult aroma de ciocolata. Eu cred ca a iesit foarte buna, insa ramane sa va convingeti dupa ce o incercati. Si merita facuta pentru ca e chiar simpla si delicioasa!
Blat
200 gr faina
150 gr zahar
30 gr cacao
100 gr nuci
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
1 praf de sare
100 ml apa
50 ml rom
60 ml ulei
4 linguri gem de capsune
50 gr ciocolata neagra 70% cacao
1 lingura otet
Glazura
1 lingura ulei de cocos
60 gr ciocolata neagra 70%
PREPARARE
Topim ciocolata neagra la bain marie si o lasam deoparte sa se racoreasca.
Amestecam ingredientele uscate: faina, cacaoa, nucile macinate, praful de copt, bicarbonatul si un varf de cutit de sare.
Le amestecam usor cu un tel.
Separat amestecam apa cu romul, zaharul, uleiul si gemul de capsune. Combinam cele doua compozitii amestecand usor. La final adaugam lingura de otet si ciocolata neagra topita apoi omogenizam.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt o tava mica de dimensiune 20/20 cm.
Turnam compozitia in tava si nivelam. Coacem prajitura timp de 40-45 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea.
Scoatem prajitura din cuptor si o lasampe un gratar la racit.
Topim la bain marie ciocolata neagra impreuna cu uleiul de cocos. Punem glazura peste prajitura o lasam putin sa se intareasca.

Si din fericire ciocolata neagra ne poate ajuta sa facem prajituri delicioase chiar si in timpul postului. Cu ajutorul ei am creat si aceasta negresa de post cu nuci care contine ciocolata neagra atat in blat cat si in glazura.

Pe langa ciocolata am plusat si cu o mana de nuci si un strop de rom, pentru a evidentia si mai mult aroma de ciocolata. Merita facuta pentru ca e chiar simpla si delicioasa!

Blat

200 gr faina

150 gr zahar

30 gr cacao

100 gr nuci

1/2 lingurita praf de copt

1/2 lingurita bicarbonat

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

1 praf de sare

100 ml apa

50 ml rom

60 ml ulei

4 linguri gem de capsune

50 gr ciocolata neagra 70% cacao

1 lingura otet

Glazura

1 lingura ulei

60 gr ciocolata neagra 70%

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Cocos pentru decor/ optional

PREPARARE

Topim ciocolata neagra la bain marie si o lasam deoparte sa se racoreasca.Amestecam ingredientele uscate: faina, cacaoa, nucile macinate, praful de copt, bicarbonatul si un varf de cutit de sare. Le amestecam usor cu un tel.

Separat amestecam apa cu romul, zaharul, uleiul si gemul de capsune. Combinam cele doua compozitii amestecand usor.

La final adaugam lingura de otet si ciocolata neagra topita apoi omogenizam.Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt o tava mica de dimensiune 20/20 cm.

Turnam compozitia in tava si nivelam. Coacem prajitura timp de 40-45 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea.Scoatem prajitura din cuptor si o lasampe un gratar la racit.

Topim la bain marie ciocolata neagra impreuna cu uleiul de cocos. Punem glazura peste prajitura o lasam putin sa se intareasca.

Citește-ne pe

TAGURI
Life
Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI