Close sidebar
Close sidebar

Cea mai mare loterie din lume

Există un moment în fiecare an în care simpaticiul dar zgomotosul popor spaniol trăiește într-un suspans total. În data de 22 decembrie, nu contează unde ești, dacă ești de serviciu sau ești liber, trebuie să fii cu ochii pe TV sau măcar să asculți la radio, emoționat, extragerea Loteriei de Crăciun.

Alis Pop,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Loteria de Navidad este o loterie tradițională, extrem de populară care are loc anual în Spania. Este una dintre cele mai vechi loterii din lume, datând din 1812.

Aceasta este renumită pentru fondul său enorm de premii și pentru sistemul unic de distribuire a premiilor. Este una dintre cele mai mari loterii din lume, cu un fond total de premii care ajunge de obicei la peste două miliarde de euro. Premiul cel mare, cunoscut sub numele de "El Gordo" (Grăsunul), este evident cel mai râvnit și se ridică de obicei la câteva milioane de euro pentru fiecare bilet câștigător. Da, ați citit bine, premiul cel mare se împarte la întreaga serie de bilete, nu doar unul singur.

Știți vorba asta? "Omul gospodar îşi face vara sanie şi iarna car"?

Ei bine, spaniolii au altă variantă pentru că Loteria de Crăciun este un subiect de discuție încă din vară. "Loterías y Apuestas del Estado" lansează campanii publicitare de vânzare de bilete în care spaniolii sunt încurajați să cumpere bilete din localitățile în care își petrec vara cu prietenii sau familia. Pentru că ideea este să ai serii cât mai diverse, există o întreagă industrie paralelă pe lângă cea oficială și vei vedea din cele mai mari orașe până în ultimul sat că pe

vitrina barurilor sau magazinelor există anunțuri de genul: "Avem seria 76543". Și poți să îți cumperi un bilet cu o serie pe care o "vânezi" nu cu 20 de euro, cât costă în punctele oficiale, ci cu 23 de euro.

Pe lângă această oportunitate, unele platforme online oferă și bonusuri de bun venit pentru noii jucători care aleg să participe la această mare loterie, iar pentru cei care își doresc să încerce fără riscuri suplimentare, există și bonus fara depunere.

În medie, fiecare spaniol cheltuiește pe aceste bilete suma de 76,67 €, însă în 2022, în orașul Soria (40 000 de locuitori), media a fost de nu mai puțin de 276,21 €/locuitor. O adevărată nebunie însă vă aduc aminte încă o dată, nu există un câștigător ci sute, chiar mii de câștigători.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

În 2023, extragerea ce s-a întins pe câteva ore a avut loc într-o zi de vineri și a distribuit premii în valoare de 2,590 miliarde de euro, adică cu 70 de milioane de euro mai mult decât în 2022! El Gordo a fost câștigat de numărul 88.008, cu un premiu de 4.000.000 de euro/serie. Însă în afară de marele premiu mai există încă 15.000 de premii ce variază între 400.000 și 100 de euro.

Iată alte câteva curiozități despre "Loteria de Navidad":

Extragerea poate dura peste trei ore din cauza numărului mare de premii și a momentelor artistice care le însoțesc.

În loc să folosească un aparat pentru a selecta numerele câștigătoare, Loteria de Crăciun angajează copii de la școala San Ildefonso pentru a cânta numerele extrase și premiile. Această tradiție adaugă un element unic și emoționant evenimentului.

Numerele și premiile câștigătoare sunt scrise pe bile de lemn care sunt așezate într-o minge uriașă. Tamburul este apoi rotit manual pentru a amesteca bilele înainte ca numerele să fie extrase.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

Pentru cei mai mulți dintre spanioli "Loteria de Navidad" marchează începutul vacanței și a sărbătorilor de Crăciun.

Însă nu doar ei se pot bucura de acest eveniment celebru pe tot mapamondul. Cum vacanțele în Spania au devenit la modă, e simplu, când ajungi în Barcelona, Madrid sau Malaga sau în orice altă localitate spaniolă, cumpără și tu un bilet de loterie cu seria ta favorită. Și nu uita să verifici și cota 2 pentru șanse mai mari! Multă baftă!

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI