„Cea mai mică vacă din lume”- așa cum susțin proprietarii săi- a atras atenția oamenilor din Bangladesh care vin în număr mare la ferma unde locuiește văcuța, sfidând un blocaj la nivel național decretat de autorități pentru limitarea infecțiilor Covid-19. Vaca de 23 de luni, numită Rani, are o înălțime de 51 de centimetri și cântărește 28 kg, potrivit presei locale.

Citeste si: Peste 4 milioane de oameni, uciși de coronavirus într-un an și jumătate de pandemie

La fel ca în India, vacile sunt considerate animale sfinte de către hinduiștii din statul vecin, Bangladesh, unde marea majoritate a populației este de religie islamică (90% vs 8,5% cât sunt de religie hindusă).

Micuța vacă Rani, risc pentru sănătatea publică în Bangladesh

Rani ar putea fi declarată cea mai mică vacă din lume de cei de la Guiness World Records, proprietarii săi susținând că este cu 4 centimetri mai mic decât vaca care ocupă acum pagina din Cartea Recordurilor.

Pelerinaj la cea mai mică vacă din lume, în Bangladesh[Sursa foto: Twitter]

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Dar micuțul animal poate fi un risc pentru sănătatea publică, potrivit Cnet.com,

care preia un raport AFP. La ferma din Bangladesh se adună mii de oameni pentru a vedea vaca butaneză lungă de 66 de cm. Rani locuiește în ferma Shikor Agro de lângă Dhaka, capitala dens populată a țării.

Interesul pentru Rani este de înțeles, dar vine într-un moment periculos. Cazurile COVID-19 din Bangladesh sunt mai mari ca oricând: infecțiile au crescut la peste 11.000 în 24 de ore pentru prima dată pe 6 iulie.

Managerul fermei Shikor Agro a declarat că peste 15.000 de persoane au venit să o vadă pe Rani în ultimele trei zile. „Oamenii vin pe distanțe lungi în ciuda lockdown-ului de coronavirus”, a spus el. „Majoritatea vor să facă selfie-uri cu Rani”.

Statul Bangladesh este învecinat cu India aproape în întregime cu excepția părții de sud-est unde este învecinat cu statul Birmania, iar în partea de sud fiind învecinat cu Golful Bengal.

Datorită unificării cu statul indian al Bengalului de vest a fost creată o regiune numită Bengal.  Bangladesh  înseamnă în limba bengali "Statul Bengal", iar limba oficială este bengali.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si