Insula North Sentinel este una dintre Insulele Andaman din Golful Bengal. Are aproximativ 7 km. lungime și peste 5 km. lățime.

Insula este înconjurată de recife de corali și nu are porturi naturale. În afară de țărm, insula este în mare parte acoperită de junglă.

Citește și: VIDEO-Hoteluri de vânzare pe litoral! Cu cât se vinde un astfel de imobil

Toți care au pus piciorul pe North Sentinel au murit

Nimeni dintre toți cei care au călcat pe insulă nu a trăit pentru a spune povestea și toate călătoriile au fost interzise. Nu este periculos din cauza animalelor sălbatice sau a toxinelor, ci din cauza oamenilor indigeni care trăiesc acolo.

Sentinelezii sunt un trib indigen necontactat cu un număr în mare parte necunoscut (estimat între 80 și 150 în 2011) care trăiește în izolare voluntară. Din anii 1800, ei și-au apărat insula cu forță.

Sentinelezii sunt un trib indigen necontactat

Sentinelezii sunt un trib indigen necontactat, cu oameni extrem de cruzi

[Sursa foto: Times of India]

Tribul de sălbatici atacă în mod repetat bărci care se apropie prea mult, fie intenționat, fie accidental. Ei trag cu săgeți atât în bărci, cât și în elicoptere, unele atacuri ducând la rănirea și moartea unor curioși care s-au aventurat prea mult.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În 2006, sentinelezii au ucis doi pescari care s-au apropiat de țărm, iar în 2018, un misionar creștin american care a încercat să ia contact ilegal cu ei de trei ori, plătind pescarii locali să-l ducă pe insulă, a fost ucis la rândul său.

Se crede că locuitorii insulei trăiesc în grupuri de colibe înclinate și folosesc pentru pescuit bărci canoe pe care le manevrează cu bețe lungi.

Antropologii spun că acești indigeni trăiesc din fructe și tuberculi care cresc pe insulă, ouă de la pescăruși sau țestoase și vânat mic, cum ar fi porcii sălbatici sau păsările.

Este unul dintre puținele triburi care refuză efectiv orice contact cu lumea civilizată. Antropologii spun că aparţin unei culturi paleolitice, adică la nivelul epocii de piatră, fiind vânători şi culegători care trăiesc în izolare de peste 60.000 de ani.

Totodată se consideră că acest comportament agresiv şi de respingere a civilizaţiei se datorează în special traumelor suferite în epoca colonială.

Citește și: O comună din Transilvania a fost desemnată destinația turistică a anului 2024

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

S-a constatat prin fotografii aeriene că populaţia din Noth Sentinel se află la stadiul pre-neolitic. Devenind un loc protejat cu o populaţie suspendată în timp, foarte agresivă şi neprietenoasă şi totodată demnă de studiat din punct de vedere ştiinţific, guvernul indian a interzis tuturor străinilor să se apropie de această insulă.

Oamenii de știință atrag atenția că populaţiile autohtone, din cauza izolării, nu au sistemul imunitar dezvoltat şi pot fi ucişi de o simplă răceală, conform Times of India.

Limba sentinelezilor este necunoscută, la fel şi obiceiurile lor. Deşi fac parte, rasial şi etnic, din aceeaşi populaţie cu triburile care locuiesc pe toate insulele Andaman, prin izolare au dezvoltat alte obiceiuri şi altă limbă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si