Există o substanță pe pământ care poate face ravagii. Multe elemente sunt toxice pentru corpul uman, dar aceasta poate ucide în doar câteva secunde dacă nu este folosită cu mare atenție.

Pe primele locuri în topul celor mai periculoase substanțe din lume se află arsenul, cianura și stricnina, dar o alta ocupă primul loc. Iată despre ce este vorba.

Citește și: VIDEO Intră în apă pe propria răspundere! Turiștii refuză să rămână la mal, respectând culoarea steagului

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Șoferii care încalcă regulile din Codul Rutier vor fi amendați pe baza imaginilor filmate din elicopter. Ce văd polițiștii pe camere- antena3.ro

toxina botulinica, substanta periculoasa, pericol moarte

Toxina botulinică, extrem de periculoasă. Dacă e ingerată, un singur gram poate ucide 14 mii de oameni

Toxina botulinică este considerată cea mai periculoasă substanță din lume dacă este ingerată. 2 kilograme din aceasta ar putea ucide toată populația planetei, adică 8 miliarde de locuitori. În funcție de modul în care este absorbită de organism, nivelul de toxicitate poate varia. Un singur gram de toxină botulinică poate ucide 14.000 de oameni, atunci când e ingerată.

În cazul în care este injectată, atunci aceeași doză de substanță poate ucide 8,3 milioane de oameni, informează IFL Science.

O singură moleculă din această toxină poate face ca un neuron să nu mai funcționeze. Această neurotoxină se găsește de multe în alimentele prost conservate, în injecții cosmetice și chiar și în cadrul unor răni, dar nu în doze periculoase. Aceste toxine sunt produse de Clostridium botulinum, adică bacterii care pot produce o serie de toxine când există condiții scăzute de oxigen.

Este important de precizat că, în general, cazurile de botulism sunt foarte rare.

În cazul în care sunt diagnosticate la timp acestea pot fi tratate.

În proceduri cosmetice C. botulinum este folosit sub denumirea de Botox și are menirea de a elimina ridurile și a ajuta la menținerea unui ten cu aspect tânăr pentru mai mult timp.

Citește și: VIDEO Risc de pene de curent din cauza caniculei! Autoritățile va sfătuiesc să nu băgați la spălat seara

toxina botulinica, substanta periculoasa, pericol moarte


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si