Această cafenea este extrem de renumită pentru că era vizitată de marii poeți. Mihai Eminescu și I.L. Caragiale își petreceau destul de mult timp în incinta cafenelei. Dacă ești iubitor de cafea, te poți întoarce în acest loc, asta pentru că s-a deschis localul, iar prețurile sunt pentru buzunarul tuturor.

Citește si: Doliu în lumea artistică. Sculptorul Dumitru Pasima s-a stins din viață

Localul s-a deschis din nou pe 4 noiembrie 2022. Este situat în Centrul Vechi al Capitalei, iar clădirea este una istorică care a fost atestată în 1812.

Cât costă o cafea la „Cafeneaua Veche 9”

În trecut, cafeneaua găzduia personalități, precum Ion Luca Caragiale, Mihai Eminescu, dar și Regele Carol al 2-lea. În această cafenea, Mihai Eminescu savura cafeaua, iar acum locul a fost amenajat și meniurile sunt complexe. Orice om poate merge pentru a se răsfăța.

Citește si: Emmanuel Macron a depus flori la bustul lui Mihai Eminescu din Chișinău

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Cultura a tras investitorii să renoveze și să redeschidă localul, fiind cea mai veche cafenea din București. Dacă îți dorești să te delectezi cu o băutură, trebuie să știi că prețurile sunt accesibile pentru toată lumea.

Prețul unei cafele este de 10 lei, un espresso costă 9 lei, cappuccino 13 lei, iar un frappe 24 de lei.

Citește si:  67 de ani  de la moartea lui Albert Einstein. Care au fost ultimele cuvinte ale marelui geniu

Localul reprezintă cea mai veche cafenea care a fost atestată în București în anul 1812. Clădirea în care se află este clasată ca monument istoric. În anul 1781, Ștefan Altîntop a primit aprobarea din partea domnitorului Alexandru Ypsilanti să construiască o cafenea în apropierea Curții Domnești.

Citește si: A murit Eugen Simion. Academicianul avea 89 de ani


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si