Ceafa de porc. Românii consumă frecvent carne de porc. Are un conţinut bogat în proteine, dar este evident o carne ”grea”, cu ometabolizare lentă. Are vitamine şi minerale: fier, magneziu, fosfor, potasiu şi zinc, precum şi o serie de vitamine din grupa B, B6, B12, acid nicotinic, tiamină, riboflavină.

Ceafa de porc

Citeste si: Tocăniță de porc. Cea mai apreciată rețetă tradițional românească

Carnea de porc conţine atât grăsimi saturate, cât şi nesaturate, muşchiul fiind încadrat în carne slabă, iar ceafa şi coastele în carne grasă.

Ceafa de porc

Ceafa de porc. Consumată în cantităţi moderate, carnea de porc este o bună sursă de proteine, având efecte benefice asupra pielii, ochilor, sistemului nervos, oaselor şi performanţelor mentale.

Citeste si: Drob de miel. Rețeta pe care trebuie să o salvezi pentru Paște

Ceafa de porc. Ne putem bucura de un grătar de porc, dar cu condiția să nu depășim la o masă o porție, aproximativ 100 de grame, să tăiem grăsimea vizibilă de pe friptură. De asemenea, nu amestecați mai multe tipuri de cărnuri! La aceeași masă ceafă de porc, cârnați, coaste.

Ceafa de porc

Tocăniță de porc. Cea mai apreciată rețetă tradițional românească

Tocăniță de porc. Cea mai apreciată rețetă tradițional românească. Vă prezentăm o rețetă delicioasă care vă va salva în momentele în care rămâneți fără idei în bucătărie.

Tocăniță de porc. Ingrediente

3-4 cartofi mai mari

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

1 ceapă mare

5-6 căței de usturoi

Citeste si: Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci COLIVĂ? Este de necrezut!

1 rădăcină morcov

1 rădăcină pătrunjel

1 ardei gras galben sau verde

1 ardei capia roșu

1-2 roșii proaspete (sau pulpă de roșie, conservată)

3-4 linguri de ulei pentru sotat legumele

200-250 g carne de porc (cotlet, ceafă, pulpă)

amestec de ierburi și boia, după gust

amestec de ierburi și mărar, după gust

sare, după gust

piper măcinat, după gust

Citeste si: Slănină afumată, un adevărat pericol pentru sănătate! Ce spun medicii

Curățăm ceapa, usturoiul și legumele (ardeii, rădăcinoasele și cartofii) și le spălăm bine cu apă rece. De asemenea spălăm bine carnea și roșiile, scrie bucataras.ro. Tăiem ceapa și ardeii fideluțe (julienne) iar rădăcinoasele (morcovul și pătrunjelul) le dăm prin răzătoarea mare. Roșiile le tăiem cubulețe nu prea mari, la fel și carnea și cartofii. VEZI CONTINUAREA REȚETEI


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si