In articol:
Ceafa de porc. Românii consumă frecvent carne de porc. Are un conţinut bogat în proteine, dar este evident o carne ”grea”, cu ometabolizare lentă. Are vitamine şi minerale: fier, magneziu, fosfor, potasiu şi zinc, precum şi o serie de vitamine din grupa B, B6, B12, acid nicotinic, tiamină, riboflavină.
Citeste si: Tocăniță de porc. Cea mai apreciată rețetă tradițional românească
Carnea de porc conţine atât grăsimi saturate, cât şi nesaturate, muşchiul fiind încadrat în carne slabă, iar ceafa şi coastele în carne grasă.
Ceafa de porc. Consumată în cantităţi moderate, carnea de porc este o bună sursă de proteine, având efecte benefice asupra pielii, ochilor, sistemului nervos, oaselor şi performanţelor mentale.
Citeste si: Drob de miel. Rețeta pe care trebuie să o salvezi pentru Paște
Ceafa de porc. Ne putem bucura de un grătar de porc, dar cu condiția să nu depășim la o masă o porție, aproximativ 100 de grame, să tăiem grăsimea vizibilă de pe friptură. De asemenea, nu amestecați mai multe tipuri de cărnuri! La aceeași masă ceafă de porc, cârnați, coaste.
Tocăniță de porc. Cea mai apreciată rețetă tradițional românească
Tocăniță de porc. Cea mai apreciată rețetă tradițional românească. Vă prezentăm o rețetă delicioasă care vă va salva în momentele în care rămâneți fără idei în bucătărie.
Tocăniță de porc. Ingrediente
3-4 cartofi mai mari
1 ceapă mare
5-6 căței de usturoi
Citeste si: Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci COLIVĂ? Este de necrezut!
1 rădăcină morcov
1 rădăcină pătrunjel
1 ardei gras galben sau verde
1 ardei capia roșu
1-2 roșii proaspete (sau pulpă de roșie, conservată)
3-4 linguri de ulei pentru sotat legumele
200-250 g carne de porc (cotlet, ceafă, pulpă)
amestec de ierburi și boia, după gust
amestec de ierburi și mărar, după gust
sare, după gust
piper măcinat, după gust
Citeste si: Slănină afumată, un adevărat pericol pentru sănătate! Ce spun medicii
Curățăm ceapa, usturoiul și legumele (ardeii, rădăcinoasele și cartofii) și le spălăm bine cu apă rece. De asemenea spălăm bine carnea și roșiile, scrie bucataras.ro. Tăiem ceapa și ardeii fideluțe (julienne) iar rădăcinoasele (morcovul și pătrunjelul) le dăm prin răzătoarea mare. Roșiile le tăiem cubulețe nu prea mari, la fel și carnea și cartofii. VEZI CONTINUAREA REȚETEI