Ceaiul care face minuni împotriva răcelii. E bine să îl bei în special în sezonul rece
Ceaiul din această plantă este perfect pentru ameliorarea durerilor în perioada răcelilor. Beneficiile ceaiului de soc.
Ceaiul de soc este utilizat în scopuri medicinale încă din cele mai vechi timpuri. Această plantă are proprietăți importante, tocmai din acest motiv specialiștii încurajează consumul acestui tip de ceai.
Arbustul de soc are mai multe beneficii. Atât florile, scoarța cât și fructele conțin mai multe substanțe nutritive și importante pentru organism. Printre acestea se numără vitamina B, vitamina C, etilamină și izobutilamină.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ceaiul de suc se prepară ușor și poate fi consumat și de către persoanele care vor să scape de răceală. Acesta are efect emolient și ajută la eliminarea toxinelor din organism, mărind activitatea glandelor sudoripare. Ceaiul din flori de soc este benefic în special în cazul persoanelor care se confruntă cu crize de tuse și dispnee. Acest ceai are efect imediat în cazul simptomelor de gripă și de răceală, de aceea este indicat mai ales în sezonul rece, când oamenii tind să se îmbolnăvească mult mai ușor.
Ceaiul de soc mai este utilizat și pentru vindecarea altor afecțiuni, precum cele renale și genitale. Consumul frecvent de ceai de soc ajută la stimularea activității rinichilor, în special pentru că dizolvă calculii renali.
Chiar dacă este foarte bun pentru organism, ceaiul de soc nu se consumă pe perioadă nelimitată. Medicii spun că acest tip de ceai trebuie băut maxim pentru 10 zile, după care este recomandată o pauză de 5 zile.
Citește și: Beneficiile ceaiului matcha. Bătura care îmbunătățește sistemul nervos și abilitățile sociale