Close sidebar
Close sidebar

Cei care s-au mutat pentru un loc de munca la peste 50 de km de unde au domiciliul pot cere retroactiv decontarea chiriei

Ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, a anuntat, joi, in debutul sedintei Executivului, ca vor fi aprobate normele metodologice la Ordonanta de urgenta aprobata in ianuarie privind programul ”Prima chirie” prin care persoanele care lucreaza la distanta de peste 50 de kilometri de localitatea de domiciliu pot beneficia de sume de bani pentru plata cheltuielilor de chirie si intretinere, precizand ca si cei care s-au mutat de la inceputul anului, cand a fost adoptata OUG, pot cere retroactiv decontarea chiriei.

A.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

”In programul de guvernare, la capitolul politici publice in domeniul muncii si justitiei sociale, am avut introducerea programului «Prima chirie», prin care se prevedea ca persoanele care lucreaza la peste 50 de kilometri de localitatea de domiciliu pot beneficia de sume de bani, 75% aproximativ pentru plata cheltuielilor de chirie si intretinere, dar nu mai mult de 900 de lei. Aceasta Ordonanta a fost aprobata in luna ianuarie”, a declarat ministrul Muncii.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Olguta Vasilescu a precizat ca cei care s-au mutat pentru un loc de munca de la inceputul anului, cand a fost adoptata Ordonanta de urgenta, pot cere retroactiv bani pentru chirie.

”Astazi venim cu normele metodologice si vestea buna este ca si cei care s-au angajat dupa aparitia Ordonantei pot sa beneficieze de aceste sume de bani, deci si pana la aparitia acestor norme metodologice.

Practic de acum se pot depune dosarele si pentru perioada de acum incolo, dar si intre aceste luni, ianuarie si luna in curs, daca s-au angajat si vor ca aceste sume de bani sa le fie subventionate de catre statul roman”, a explicat Vasilescu. 

Sursa: News.ro

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI