In articol:
- Administrarea unei a doua doze, la două luni după prima doză
- Efectele secundare sunt aceleași ca la administrarea unei singure doze
Cei de la Johnson & Johnson (J&J) au anunțat că este necesară administrare unei a doua doze de vaccin anti-Covid pentru a crește eficacitatea la 94%.
Administrarea unei a doua doze, la două luni după prima doză
În Statele Unite, administrarea unei a doua doze a crescut eficacitatea vaccinului la 94%, asta în condițiile în care o singură doză de vaccin are o eficacitate de 70%.
Cei de la Johnson & Johnson așteaptă aprobarea pentru administrarea rapelului, ținând cont de faptul că acest vaccin se administrează într-o singură doză.
Președintele Joe Biden este de acord cu rapelurile în condițiile în care va crește și numărul persoanele internate.
Citeste si: Klaus Iohannis: Vaccinarea anti-COVID trebuie să devină obligatorie pentru anumite categorii
Efectele secundare sunt aceleași ca la administrarea unei singure doze
”Compania are acum dovezi generate că un rapel creşte protecţia faţă de Covid-19”, a declarat dr. Paul Stoffels, directorul ştiinţific al J&J, într-un comunicat.
Administraţiei pentru Medicamente şi Alimente din SUA a eliberat o autorizație prin care persoanele de peste 65 de ani și cei cu risc crescut de boală, să primească o doză suplimentară de vaccin.
Cei de la J&J au testat o a doua doză pe 30.000 de persoane și urmărirea acestora pe o perioadă de 36 de zile, rezultatul fiind unul satisfăcător. Însă eficacitatea vaccinului variază în funcție de vârsta pacienților.
Citeste si: Colții valului 4 al pandemiei îi împinge pe români să se vaccineze