Criminali odioși România. Află cine sunt cei mai cunoscuți criminali români din toate timpurile, câte victime au avut și cum le-au omorât. În topul celor mai de temut criminali români se află și Ion Rîmarul, tatăl său Florea Rîmarul, dar și o femeie superbă care a primit numele de Văduva Neagră.

Cei mai odioși criminali din România

Iată clasamentul celor mai de temut criminali români din toate timpurile!

10. Gică Cioc – Balaurul

Anul 1945. România se resimtea inca dupa Marele Razboi in care fusese implicata, iar situatia politico-economica degenerase intr-un val de infractiuni fara egal cu precadere in cartierele bucurestene, acolo unde infractorii deja formasera bande extrem de violente si de bine inarmate. Ca si cum nu era de ajuns, in vara aceluiasi an, o serie de crime inexplicabile lovea Capitala. Peste 10 persoane fusesera ciuruite cu gloante provenind din arme rusesti. Cine ar fi incercat totusi sa ancheteze un rus, fie el si criminal, in plina dominatie sovietica? Asa cum era de asteptat, dosarul crimelor a fost inmanat comisarului Alimanescu, probabil singurul care nu se lovea de asemenea piedici.

Cercetarile acestuia au scos la lumina o informatie interesanta. Criminalii nu erau soldati sovietici, ci romani get-beget, iar victimele nu erau altceva decat rezultatele unui sangeros razboi intre grupari de tip mafiot.

Autorii asasinatelor? Gica Cioc, poreclit Balaurul datorita temperamentului sau violent, un cunoscut infractor din Ferentari si rivalul acestuia, Sandu Moise, cel poreclit Hitler, dupa mustata similara cu cea a dictatorului nazist.

Citeste si: Centrul de comandă al grupării de mercenari Wagner, distrus cu rachete HIMARS de armata Ucrainei

Era 31 decembrie 1945, atunci cand comisarul Alimanescu afla de la un informator ca „Hitler” se gaseste intr-un restaurant de pe Calea Calarasilor, acolo unde petrecea noaptea dintre ani in compania membrilor bandei sale.

Era momentul ca oamenii legii sa intre in actiune. Spre surprinderea acestora insa, atacul asupra infractorilor nu a mai avut loc niciodata. In aceeasi noapte, Alimanescu ajungea in fata unei scene grotesti. „Hitler”, impreuna cu toti acolitii sai zaceau intr-o balta de sange. Printre victime se aflau si oamenii lui Gica Cioc. Motivul? „Hitler” ii „suflase” iubita aliatului sau cu luni in urma. Inaintea oamenilor legii, infractorii se ucisesera reciproc, toti fiind inarmati cu arme automate rusesti. „Epidemia crimelor” se stinsese.

9. Argintaru- un nume de temut pentru autorități

Petre Silberschmied – Argintaru. Imediat după cel de-al Doilea Război Mondial, Argintaru era un nume de temut pentru oamenii legii. De caz se ocupa comisarul Eugen Alimanescu. Acesta a avut ocazia de a anihila o bandă de infractori care s-a dovedit a fi banda lui Argintaru. Lupta între cele două părți s-a soldat cu victime din ambele părți. 

Argintaru a fost singurul supraviețuitor al bandei sale, iar în timpul unei evadări a fost împușcat mortal de către oamenii comisarului Alimanescu.

8. Grigore Uruc

Ucigașul de copii Uruc era un ţăran analfabet din zona Buzăului. Îşi alegea victimele din rândul copiilor străzii. Erau, deopotrivă, băieţi şi fete, cu vârste între 13 şi 14 ani. Copiii au fost ucişi cu toţii în zorii zilei de 1 ianuarie, în perioada 1985 – 1988.

Uruc a fost prins pe 1 ianuarie 1988. Deşi era un psihotic care omora sub impulsul puternicelor fantasme pe care le avea, iar experţii au concluzionat că nu are discernământ, Uruc a fost găsit responsabil pentru faptele sale, condamnat la moarte şi executat.

7. Eugen Grigore – 24 de victime dovedite

Cazul Eugen Grigore reprezintă un caz judiciar care se referă la un complex de întâmplări  care au avut loc în anul 1974, în România regimului lui Ceaușescu.

Eugen Grigore, șofer de camion din Iași, întors acasă de la muncă, găsește propria locuință arzând, incendiu în urma căruia și-au pierdut viața soția sa și toți cei trei copii. Se pare că făptașii aparțineau unui grup de țigani nomazi, aflat la marginea Iașului. Investigațiile efectuate de miliție sunt blocate de teama vecinilor de a colabora ca martori, deoarece se temeau de represaliile țiganilor.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Indignat de neputința autorităților, dar și amenințat de țigani care au promis se vor răzbuna în cazul în care nu renunță la plângere, Grigore decide să își facă dreptate singur: Intră cu camionul în corturile nomazilor și ucide la întâmplare 24 de persoane.

Citeste si: Un bărbat a fost lovit de tramvai în Timișoara. A murit pe loc

Eugen Grigore a fost condamnat la închisoare pe viață, iar în 1990 pedeapsa este transformată în 28 de ani de detenție. În 1995 a fost mutat la Spitalul de Neuropsihiatrie de la Botoșani. În 2001 a ajuns pe străzi și a murit în 2009 călcat de un camion. Autoritățile comuniste din acea perioadă au mușamalizat cazul de teama izbuncnirii unor conflicte interetnice.

6. Nae Purecică (Nae Chioru) – 6 victime dovedite

Nicolae Purecica, poreclit „Nae Chioru”, este considerat şi acum cel mai cunoscut criminal originar din cartierul bucureştean Ferentari, deşi de la faptele lui au trecut aproape şapte decenii. Teribilele asasinate săvârşite de Purecică nu au avut loc în Bucureşti, ci la Oradea, acolo unde infractorul se refugiase de celebrul comisar Alimănescu.

În 1947, odată cu mutarea acolo a lui Purecică, Oradea  intra în stare de soc. Zeci de atacuri armate asupra oamenilor nevinovaţi lăsau în urmă o mulţime de victime (lui „Nae Chiorul” i-au fost atribuite direct şase victime), dar ceea ce era de-a dreptul sinistru era modul în care victimele erau ucise. Criminalii nu se mulţumeau doar cu tâlhărirea victimelor, ci, pentru a-i reduce la tăcere, îi tranşau asemenea vitelor de la abator. A fost capturat chiar de comisarul Eugen Alimănescu, trimis la Oradea pentru a rezolva situaţia. Grav rănit, infractorul nu a supravieţuit însă decât câteva zile, aşa că nu a mai ajuns în faţa judecătorilor.

5. Iancu Berilă (Ucigașul Brutarilor)- 20 de victime dovedite

Iancu Berilă a fost unul dintre cei mai sângeroși asasini din istoria României.  Crimele sale au avut loc în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Acesta a ucis, cu sânge rece, 20 de brutari și a fost condamnat la aproape 200 de ani de muncă silnică în închisoare, unde a şi murit.

Povestea acestuia este mai puțin cunoscută, însă oamenii i-au preluat în necunoștință de cauză numele, folosind expresia „ca Berilă” atunci când vor să evidențieze un efort ieșit din comun. În realitate, însă, folosirea acestei sintagme nu înseamnă altceva decât o asemuire cu unul dintre cei mai odioşi criminali din istoria României.

Trebuie specificat că, în trecut, expresia ”ca Berilă” era folosită în rândul puşcăriaşilor, scoțând în evidență munca silnică grea și anii grei de închisoare. De la puşcărie, expresia a deviat la armată, fiind folosită de militari care obişnuiau să spună: „bag armată ca Berilă”. În ziua de astăzi sintagma a devenit un simbol al muncii grele.

4. Ion Rîmaru- criminal în serie

Ion Rîmaru n. 12 octombrie 1946, Corabia, Olt, România – d. 23 octombrie 1971, Jilava, Ilfov, România a fost un criminal în serie român condamnat la moarte și executat. El a terorizat Bucureștiul în perioada anilor 1970-1971, când era student la Medicină Veterinară. 

În anul 1944, patru femei au fost omorâte de un individ rămas necunoscut decenii întregi. Autorul acestor crime a fost identificat câteva decenii mai târziu de criminalistul Constantin Turai ca fiind Florea Rîmaru, tatăl lui Ion Rîmaru. Conform unei versiuni apărute în presă, acesta ar fi fost asasinat în 1972 de Securitate, la un an de la execuția fiului său, fiind aruncat dintr-un tren.

3. Florea Rîmaru- asasin descoperit din întâmplare

Exact după un an de la execuția lui Ion Rîmaru, 23 septembrie 1972, la Institutul de Medicină Legală din Capitală era adus cadavrul unui bărbat care se pare că ar fi căzut din tren. Amprentele sale au arătat că el era de fapt criminalul din 1944 când o serie de crime au avut loc în București. Florea Rîmaru era tatăl unuia dintre cei mai cunoscuți criminali ai Bucureștiului, Ion Rîmaru.

2. Vasile Tcaciuc (Măcelarul din Iași) – 24 de victime dovedite

Infractor de meserie, Vasile Tcaciuc a pus poliţie ieşeană pe jar în anii ’30 după ce a comis mai multe jafuri şi tâlhării. Pe când era în arest pentru una dintre astfel de fapte, sub podeaua locuinţei sale au fost găsite mai multe cadavre. Numărul victimelor sale, deşi necunoscut cu exactitate, ar fi de 26.

Pe Vasile Tcaciuc, cunoscutul site Wikipedia l-a inclus în lista criminalilor români cu cele mai multe victime. Aparent un infractor mărunt din perioada interbelică, bărbatul de origine basarabeană ascundea un secret terifiant. Curmase viaţa a zeci de persoane. Înainte de a-şi începe seris de crime, după cum chiar el a mărturisit atunci când a fost prins, asasinul şi-a confecţionat un topor special. Care să nu-i alunece din mâini şi cu care a luat viaţa victimelor sale. Infractor de meserie, ironia sorţii a făcut ca în 1935, atunci când cadavrele lui Tcaciuc au fost descoperite, acesta să se fi aflat în arestul poliţtiei. Însă nu pentru crimă, ci pentru talharie şi jaf.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Într-una dintre zilele acelui an, după ce a fost arestat, noul proprietar al imobilului în care locuise Tcaciuc era alertat de câinele său care zgâria duşumeaua casei. Omul a săpat în locul în care animalul lătra de zor descoperind sub podeaua locuinţei fostului proprietar, Vasile Tcaciuc, şase cadaver care fuseseră ucise într-un mod brutal, lovite cu toporul personalizat a lui Tcaciuc.

„Măcelarul” nu a recunoscut comiterea crimelor, însa s-a dat de gol dupa ce a fost pus faţă în faţă cu două dintre fostele sale concubine. Mărturia sa i-a şocat şi pe poliţişti. Pe lângă cele şase victime găsite în fosta sa locuinţă, Tcaciuc mai uciseseră alte douăzeci de persoane, printre care şi un copil. 21 dintre crime au putut fi demonstrate. Restul cadavrelor nu au putut fi găsite. În timpul reconstituirii uneia dintre crime, Tcaciuc a încercat să fugă şi a fost împuşcat mortal cu un pistol.

1. Vera Renczi – Văduva Neagră

Este un mister și în ziua de azi pentru criminaliști, nici măcar numele real nu îi este cunoscut. Aceasta s-a născut la sfârșitul secolului XIX în București, unde a satat până la vârsta de 13 ani. După moartea mamei sale a fost mutată de către tatăl său a Berkerekul, oraș din fosta Iugoslavie, unde acesta deținea o mică moșie. Încă din adolescență, aceasta a avut numeroase aventuri amoroase.

Se căsătorește cu Karl Schick, un influent bancher austriac și cu care va avea și un băiețel Lorenzo. La nici măcar un an Karl dispare fără a exista urme de întoarcere. Cea de-a doua căsătorie a avut-o cu omul de afaceri sârb Joseph Renczi. La scurt timp și acesta va dispărea, iar pentru tânăra femeie începe din nou perioada aventurilor de iubire.

Mereu mbrăcată în negru, frumoasa femeie aducea în locuința sa bărbați care aveau să nu se mai întoarcă niciodată. Soția unuia dintre bărbați a insistat ca autoritățile să facă verificări în locuința Verei. Și nu mare le-a fost mirarea când în subsolul casei 35 de sicrie de zinc unde se aflau toți bărbații care au trecut prin patul Verei. 

Mai mult decât atât într-un sicriu se afla și fiul ei, Lorenzo, în vârstă de 10 ani. Se pare că femeia a fost nevoită să îl ucidă pentru că micuțuș i-a aflat secretul. Victimele femeii au fost otrăvite cu arsenic. Inițial condamnată la pedeapsa cu moartea, criminala în serie a beneficiat de indulgență din partea legii care nu permitea execuția femeilor și a fost trimisă la închisoare. Acolo, aceasta se stinge din viață în urma unei hemoragii cerebrale. 

Citeste si: VIDEO- Declarațiile uluitoare ale lui Dincă. Ce spune monstrul de la Caracal după decizia judecătorilor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si