Un blender nu ocupa mult spatiu – comparativ cu robotul de bucatarie- si este usor de curatat. In plus, are si numeroase intrebuintari: toaca, amesteca, macina, face piure, sucuri, emulsii etc.

Dacă nu ai inca un blender, ori dacă cel vechi s-a stricat, pe Biovita gasesti numeroase modele de blendere profesionale pentru utilizare intensiva. De asemenea, ia in considerare si criteriile prezentate mai jos, pentru a te asigura ca ai facut alegerea potrivita.

Vas din sticla sau din plastic?

In cazul blenderelor clasice, legumele si fructele se pun in vas pentru a fi mixate. Acest tip de aparat iti ofera avantajul de a macina numeroase alimente, avand de regula o putere mai mare a motorului.

De asemenea, cu cat vasul aparatului este mai mare, cu atat mai bine, pentru ca vei putea procesa, intr-o singura runda, o cantitate mare de alimente. Bolul este de regula gradat, pentru a vedea mai exact cantitatile obtinute.

Vasul blenderului poate fi fabricat fie din sticla, fie din plastic. Bolul din sticla este mai usor de curatat si nici nu pastreaza mirosuri de la alimente. Mai mult decat atat, acestea se zgarie si foarte greu.

In schimb, dezavantajul unui astfel de model este acela ca sticla se poate crapa la lovituri puternice.

Tocmai de aceea, recomandat este sa alegi un produs calitativ, care are un bol din sticla rezistenta.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Comparativ cu cele confectionate din sticla, bolurile din plastic sunt mai ieftine, insa, acestea nu se curata la fel bine precum primele si isi pot schimba culoarea in timp. Un alt aspect important este acela ca plasticul vasului poate mentine mirosuri de la alimentele procesate.

 

Puterea de maruntire

Un alt detaliu pe care trebuie sa il iei in considerare, cand iti alegi un blender, este puterea de maruntire. Daca iti doresti ca alimentele sa fie moi si cremoase, opteaza pentru un blender cu o putere mai mare. Dat fiind faptul ca aceasta este reglabila, ideal este sa iei un blender cu o putere mai mare, urmand ca apoi sa o reglezi, in functie de ceea ce prepari.

Daca vrei sa mixezi legume mai tari, indreapta-ti atentia spre un blender cu o putere mai mare de 800W. In cazul alimentelor mai usor de macinat, se poate folosi si un blender cu putere mai mica.

De asemenea, ia in considerare si lamele blenderului. Ideal este sa alegi aparatul care are lamele din inox.

Functiile blenderului

In functie de cat de performant este blenderul, acesta are si diverse programe: functia supa, smoothie, sosuri etc.

Exista modele mai noi de blendere, care au si functie de incalzire in baza vasului, asigurand atat macinarea cat si fierberea preparatelor.

Astfel se pot prepara supe creme, procesul fiind complet automat.

De asemenea, functia de „spart gheata” este folositoare, cand vrei sa prepari bauturi delicioase in care sa pui cuburi de gheata.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Sistemele de siguranta sunt necesare pentru a nu avea parte de incidente, cand utilizezi blenderul. Sistemele precum „oprire automata” – daca motorul se incinge prea tare, ori „pornire in siguranta” – blenderul porneste doar atunci cand toate componentele sunt fixate cum trebuie.

De asemenea, ai grija ca blenderul sa aiba suporti anti-alunecare, pentru a sta fix pe masa.

Daca inca nu folosesti un blender pentru prepararea mancarurilor, ar trebuie sa iei in considerare ideea unei achizitii. Acesta este foarte util daca vrei sa prepari acasa smoothies proaspete si o mare varietate de preparate pentru familia ta.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si