Close sidebar
Close sidebar

Cel mai bun desert de toamnă: Trebuie să îl încerci în acest weekend! Rețeta completă

Cel mai bun desert de toamnă. Gustul plăcintei de dovleac va încânta papilele gustative tuturor oamenilor. Te invităm să încerci cea mai gustoasă rețetă de plăcintă de dovleac!

Alexandra Bercea,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cel mai bun desert de toamnă. Iată cea mai gustoasă rețetă de plăcintă dulce de toamnă cu dovleac pe care trebuie să o încercați acasă!

Ingrediente

Pt. aluat:

 

  • 7 lg lapte
  • 7 lg zahar
  • 7 lg ulei
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lgt praf de copt
  • faina cat cuprinde
  • 1 lg gris

 

Pt. umplutura:

 

  • 1 kg miez dovleac
  • 50 g margarina
  • 3 gutui
  • 4 mere
  • zahar dupa gust
  • 1 lg scortisoara macinata
  • zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

Pentru umplutură

Primul pas este prepararea umpluturii.

Dovleacul necesită mai mult timp la călit. Se curăță de coajă și se dă pe răzătoarea cu găuri mari.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Rețetă plăcintă de dovleac: Secretul unui blat pufos

Într-o cratiță încăpătoare se pune margarina la topit, apoi se pune dovleacul la călit împreună cu 4-5 lg zahăr. Se amestecă din când în când.

Gutuile se spală bine de puf, se curăță de coajă și se dau pe răzătoarea cu găuri mari. Se adaugă peste dovleacul din cratiță, la călit.

Se toarnă cca 100 ml apă pentru a se înmuia puțin dovleacul, acesta nelăsând zeamă.

În final se adaugă merele date pe răzătoarea cu găuri mari. De asemenea, se adaugă zahăr după gust. Când sunt gata, se ia de pe foc și se adaugă scorțișoară. Se lasă la răcit.

Pentru aluat

Într-un vas se amestecă cu un tel oul, zahărul, zahărul vanilinat, laptele și uleiul. Se adaugă puțin câte puțin făînă și praf de copt. Când se obține un aluat ce se poate frământa, se răstoarnă pe blatul de lucru și se adaugă făină cât să se obțină un aluat omogen ,ce se poate întinde.

Se împarte în două părți, una mai mare și una mai mică.

Se ia bucata cea mare și se întinde într-o foaie mai subțire atât cât să acopere o formă de tartă. Se înțeapă din loc în loc cu o furculiță, apoi se presară grișul.

Se toarnă umplutura de dovleac și se nivelează bine.

Restul de aluat se întinde în formă rotundă și se taie cu ajutorul unui cuțitaș zimțat în fâșii. Se pun fâșiile peste umplutură în formă de grilaj. Se dă tavă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, până se rumenește.

Se scoate din cuptor și se lasă la răcit după care se pudrează cu zahăr pudra vanilat.

Citeste si: Rețetă murături asortate pentru iarnă: Ingrediente și mod de preparare

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI