Tehnologia avansează rapid, iar inteligența artificială, de cele mai multe ori, ne-o ia înainte. Rezultatele sunt înfricoșătoare.

A devenit o modă ca oamenii să vorbească cu inteligența artificială. Unii cer sfaturi în dragoste, alții își doresc să-și rezolve temele la școală mai ușor, însă, cert este că, indiferent de scop, rezultatele pot fi alarmante pe termen lung, cu cât AI se dezvoltă.

Un bărbat a reușit să genereze o copie fidelă a propriei voci și a arătat cum ar putea fi folosită pentru a accesa contul său bancar cu doar câteva dintre cele mai banale date personale. 

Citește și: Gantere pentru creier și povești neașteptate: Ce surprize aduce ediția de astăzi a Jocului cuvintelor cu Dan Negru?

Ce trebuie să știi despre „cel mai deranjant site de pe internet”

Un motor de căutare al imaginilor pe internet, care se folosește de inteligența artificială, a fost catalogat drept „cel mai deranjant site web AI de pe internet”. El se numește PimEyes.

Pentru a afla unde au apărut fotografiile cu fața dumneavoastră, este nevoie să încarcați pe site-ul acesta o fotografie cu fața. Acesta caută pe internet, apoi, pentru a identifica orice alte poze cu dumneavoastră care sunt în mediul online. Astfel, puteți afla toate locurile în care a fost postată imaginea cu dumneavoastră.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Unii oameni sunt de părere că acesta ar putea fi un excelent instrument pentru a controla utilizarea propriei imagini pe internet, în timp ce alții au spus că acesta ar fi „visul unui urmăritor”.

În urma unui test rapid al site-ului, rezultatele vor apărea rapid în fața ta, potrivit UNILAD.

„Cel mai deranjant site de pe internet” poate să găsească orice poză cu tine din mediul online. Cum funcționează

„Cel mai deranjant site de pe internet” poate să găsească orice poză cu tine din mediul online. Cum funcționează

[Sursa foto: Twitter/UNILAD]

O persoană a încercat să folosească serviciul gratuit de depistare disponibil pe site.

A ales să facă o poză, în grabă, folosindu-se de camera web a computerului său, iar la final, a putut vedea 8 fotografii cu fața sa și cu locurile în care acestea au apărut. Primele două imagini erau fotografii cu această persoană, iar celelalte 6 erau imagini cu alți oameni care aveau trăsături faciale similare.

Inteligența artificială a reușit, așadar, să găsească pe internet două imagini cu fața persoanei în cauză, la o căutare de doar 3 secunde. Este de menționat că pentru acest experiment s-a folosit versiunea gratuită a site-ului, iar pentru a face o căutare mai aprofundată este nevoie de o plată. Astfel, în cazul unei căutări avansate, site-ul poate oferi linkuri către fiecare loc în care au apărut imaginile.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Cine este Enrique Tarrio? Liderul Proud Boys, condamnat la 22 de ani de închisoare pentru consirație de atac asupra Capitoliului în 2021: "Vă rog să aveți milă de mine"

Unii oameni sunt de părere că acesta ar putea fi un excelent instrument pentru a controla utilizarea propriei imagini pe internet, în timp ce alții au spus că acesta ar fi „visul unui urmăritor”.

Unii oameni sunt de acord că acest site „este deranjant, dar și extrem de valoros” și l-au lăudat pentru că au putut vedea cine „le-a folosit fața” fără consimțământ și pot solicita ca fotografiile respective să fie date jos.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si