Mircea Ismail e cel mai longeviv primar din România, dar a luat decizia să se retargă din politică. “Cel mai longeviv primar din România renunţă la candidatura pentru încă un mandat în fruntea urbei, la alegerile locale din 2020. Este vorba despre social-democratul Mircea Ismail, primarul comunei dâmboviţene Doiceşti, care se află neîntrerupt în fruntea comunităţii din anul 1982. Mircea Ismail (PSD) are 74 de ani şi este primar al comunei Doiceşti, localitate aflată la zece kilometri distanţă de Târgovişte, de la vârsta de 35 de ani”, a relatat Adevărul.

( vezi cine e cel mai bătrân om din lume)

Citeste si: Drama chioșcarilor clujeni. „Dacă domnul primar zice să murim, murim, că așa zice șeful!”

Citeste si: Mihai Chirica, accident de mașină. Primarul din Iași a fost dus de urgență la spital

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Cea mai bătrână femeie din Europa a murit. Avea 116 ani

Ismail a câştigat cel de-al zecelea mandat de primar în 2016. Aflat de 38 de ani, fără întrerupere, în fruntea comunei, Mircea Ismail a obţinut în total zece mandate, unele dintre ele chiar cu peste 70% din voturile electoratului. „Eu am intrat ca primar la 35 de ani.

M-am bătut în cuie, în piroane aici. A fost o perioadă sinusoidală, a fost şi bine, dar şi rău. A fost de muncă, să nu ai gaze, să nu ai drumuri, să nu ai apă şi iluminat, canalizare. Astea sunt de domeniul trecutului acum. Stăteam şi mă gândeam că e a doua oară când asfaltez toată comuna. 97% e asfaltată pentru a doua oară acum. Prima asfaltare totală a fost făcută în 1998.
Aveam o pretenţie: să plece oamenii la pâine în papuci“
, a declarat Mircea Ismail pentru Adevărul.

Mircea Ismail e cel mai longeviv primar din România: "De ce să mai stau, să vin în baston la primărie?"

După Revoluţie, primarul din Doiceşti a candidat doar din partea PSD. „Sunt născut devreme. De ce să mai stau, să vin în baston la primărie? Tineretul trebuie să vină din urmă. Am pe cineva care tot creşte pe lângă mine. A avut şi o funcţie de conducere, a fost viceprimar, e uns cu toate alifiile, ştie proiectare, inginerie“, a mai mărturisit Mircea Ismail.

Din ultima declaraţie de avere, depusă de Ismail în iunie 2019, reiese că acesta un teren agricol, unul intravilan, un apartament şi o casă în comuna Doiceşti. Primarul are un Volkswagen, iar în bancă are un cont în care se află 70.000 de lei. Conform documentului, el a încasat un salariu lunar de 6.000 de lei, dar şi o pensie de 2.340 lei pe lună.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si