Luis Garavito, columbianul de 66 de ani, considerat cel mai mare criminal în serie din istoria modernă, ar putea fi eliberat din închisoare în câteva luni.

Ucigașul depravat și-a violat și torturat victimele, în special tineri de sex masculin. Se consideră că Garavito are cel mai mare număr de victime dintre toți criminalii din lume.

Citește și: VIDEO- Și-a ucis soția, apoi a vrut să se sinucidă. Gelozia l-a împins de la spate

La momentul arestării sale, a mărturisit că a ucis 140 de persoane între 1992 și 1999, un număr care a crescut în cele din urmă la 193 de victime.

Dacă se ia în considerare și mărturisirile făcute în anul 2003, cu privire la uciderea a 23 de minori și 5 adulți, numărul total al victimelor sale ar fi de 221.

Cine este "Bestia" Luis Garavito

Luis Alfredo Garavito Cubillos (născut la 25 ianuarie 1957), cunoscut și sub numele de La Bestia, este un criminal în serie, infractor sexual, pedofil și necrofil din Columbia.

În octombrie 1999, el a mărturisit că a violat, torturat, mutilat și ucis a 147 de minori, predominant băieți din regiunea de vest a Columbiei.

Citește și: "Acum este liber de păcat în faţa lui Dumnezeu". Un bărbat care și-a ucis iubita a fost grațiat pentru un motiv uluitor

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Începând seria de violuri cu tortură asupra minorilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 16 ani, în toamna anului 1980, se estimează că Garavito a torturat cel puțin 200 de minori, inclusiv în Ecuador.

Instanța columbiană a decis că Garavito ar trebui să execute pedepse în sumă totală de 1.853 ani de închisoare.

Cum ar putea să fie eliberată "Bestia"

Potrivit LadBidle, în conformitate cu legea columbiană, criminalul în serie poate fi închis maxim 40 de ani.

Mai mult decât atât, când va ispăși jumătate din pedeapsă anul acesta, el va fi eligibil pentru eliberarea condiționată, caz în care ar putea fi liber în câteva luni.

În anul 2021, opinia publică din Columbia a fost indignată când Garavito a solicitat eliberarea anticipată. Vorbind la acea vreme, președintele țării Iván Duque a spus că acest fapt este exclus.

„Sunt profund indignat de posibilitatea ca o persoană să sugereze ca acea fiară să iasă din închisoare”, a spus el. „Guvernul național nu sprijină această idee”.

În cele din urmă, judecătorul a respins cererea criminalului, invocând o amendă neplătită victimelor sale, care a însumat 41.500 de dolari.

Când a fost capturat în 1999, Garavito a mărturisit mai multe crime și a cerut iertare, invocând probleme psihiatrice.

„Vă cer să mă iertați" 

„Vă cer să mă iertați pentru tot ce am făcut și tot ce voi mărturisi”, a spus el într-o înregistrare video din urmă cu mai mulți ani. „Da, i-am ucis pe acei copii – și pe mulți alții”, a continuat ucigașul în serie.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Garavito a abuzat și ucis mai ales copii ai străzii, prefăcându-se călugăr sau preot pentru a le câștiga încrederea, oferindu-le bani și ceva de băut.

El a susținut că a simțit în el un impuls demonic care l-a forțat să ucidă copiii.

Luis Alfredo Garavito Cubillos

Luis Alfredo Garavito Cubillos

În timpul primei anchetei asupra crimelor sale, poliția a descoperit o groapă comună a peste 35 de copii.

În timpul încarcerării sale, Garavito a încercat să demonstreze că s-a schimbat. Într-un interviu cu jurnalistul Guillermo Prieto La Rotta în 2006, fiara cu chip uman a spus că are ambiții de a începe o carieră în politică, adăugând că vrea să ajute copiii abuzați.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si