Cel mai mare cutremur din lume. Multe state din lume au fost zguduite de cutremure în urma cărora mii de persoane și-au pierdut viața. Un cutremur mai mare decât cel din Turcia a avut loc în anii '60.

Iată unde a fost și ce magnitudine a avut cel mai mare cutremur din lume!

Cel mai mare cutremur din lume.

VIDEO | Cel mai mare cutremur din lume. Unde a fost și ce magnitudine a avut?

[Sursa foto: RTV]

Citește și: Care sunt cele mai sigure locuri din România în caz de cutremur?

Cel mai mare cutremur din lume. În ce țară s-a produs și ce magnitudine a avut seismul?

Cutremurul din Turcia este văzut ca unul dintre cele mai puternice seisme și a provocat multe pagube. Oamenii și statele lumii au arătat solidaritate față de Turcia unde două cutremure puternice și zeci de replici ale acestora care au urmat au făcut ca totul să fie distrus iar cetățenii statului speriați. 

Un cutremur mai puternic decât cel din Turcia a avut loc în anul 1960 în Chile când între 2.200 și 5.700 de persoane au murit. Seismul a durat 10 minute și a fost cel mai mare cutremur din istorie. 

Nici până în prezent nu este cunoscut numărul persoanelor care au murit în cutremurul din Chile. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Pe 22 mai 1960 sudul statului Chile a fost zguduit de cel mai mare cutremur din istorie. Un tsunami a apărut imediat după cutremur și a adus pagube următoarelor țări: Japonia, Hawaii, Filipine, Noua Zeelandă și Australia. 

Cel mai mare cutremur din lume.

VIDEO | Cel mai mare cutremur din lume. Unde a fost și ce magnitudine a avut?

[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Primele declarații ale profesoarelor din Satu Mare, întoarse din Turcia: ,,Nu credeam că ne vom mai întoarce de acolo''

Imagini video de la cutremurul din 1960 din Chile!

Cutremurul a provocat pagube imense. Seismul a avut o magnitudine de 9,5 grade pe scara Richter. Oamenii de știință au fost surprinși de intensitatea pe care cutremurul a avut-o și au spus că este cel mai mare cutremur din istorie.

Orașul Valdivia, orașul unde s-a produs cutremurul, a fost aproape distrus. Cutremurul a fost estimat ca având o durată între 10 și 13 minute. După primele momente ale cutremurului 6.000 de persoane au murit, iar numărul morților și al victimelor continua să crească în fiecare oră și de la o zi la alta. Oamenii au avut timp să iasă din case datorită duratei pe care cutremurul a avut-o și să se pună la adăpost pentru a-și salva viețile, altfel, numărul persoanelor care au murit în cutremurul din Chile din anul 1960 ar fi putut fi mult mai mare.

Dintre toate cutremurele cunoscute cel din Chile a fost cel mai intens, cel care a eliberat cea mai multă energie dar nu și cel care a avut un bilanț mare al persoanelor care au murit și care au fost rănite.

Citește și: Cutremurul din Turcia, explicația specialiștilor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si