Ca și în cazul contactului intravaginal, sexul oral poate fi responsabil de infecția cu virusul Papiloma Uman (HPV), herpes, sifilis, gonoree și chiar hepatită. Cea mai sigură formă de protecție împotriva bolilor cu transmitere sexuală, indiferent de tipul contactului, este prezervativul.
Citeste si: Ce păţeşti dacă nu faci sex două săptămâni? Răspunsul neaşteptat al sexologului
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
Virusul HPV, responsabil de cancerul de col la femei și de cel colorectal la bărbați, se transmite ușor prin sex oral și determină infecții frecvente. Cercetătorii au descoperit că unele forme de cancer de la nivelul zonei orofaringiene și amigdalelor ar putea fi cauzate de HPV.
Legătura dintre cancerul orofaringian și virusul cu transmitere sexuală a fost făcută pentru prima dată în anii ˜90, atunci când tot mai mulți tineri, în jurul vârstei de 40 de ani, prezentau acestă boală. Abia la începutul anilor 2000, testele ADN au dovedit clar legătura dintre sexul oral neprotejat și aceste tipuri de cancer, scrie doctorulzilei.ro.