Meteorologii de la ANM au prelungit până miercuri, 17 iulie, codul roșu de caniculă și disconfort termic valabil pentru întreaga țară. Se anunță noi maxime de 43-44 de grade la umbră, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Locul din România unde maxima termică nu a depășit 17 grade Celsius

Nu peste tot este la fel de cald în aceste zile, iar unele locuri la altitudini înalte sunt chiar răcoroase pe timpul nopții.

ANM a publicat harta cu temperaturile maxime atinse în cursul zilei de duminică, 14 iulie, în România. În anumite regiuni montane temperaturile maxime au fost ca într-o zi de primăvară.

Spre exemplu, cel mai răcoare a fost ieri la Vârful Omu- unde temperatura maximă s-a ridicat la 17,1 grade Celsius.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Cătălin a căzut 300 de metri în gol pe Munții Bucegi! Cum s-a întâmplat tragedia?!- wowbiz.ro

Citeste si: Imane Khelif a apărut pe Instagram cu un nou look. Cum s-a filmat controversata pugilistă, acuzată că este bărbat- antena3.ro

Alte locuri ideale de petrecut zile de vacanță în timpul codului roșu sunt: Bâlea Lac, unde s-au înregistrat doar 20,2 grade pe parcursul zilei de ieri sau Vârful Tarcu din Caraş-Severin, cu maxime de 21 de grade.

Maxime acceptabile pentru o zi de foc în România s-au înregistrat și în Ceahlău, la Vf. Toaca- 24,7 grade sau Vf. Parâng- 26,8 de grade Celsius.

Nopți răcoroase la munte

În timp ce meteorologii de la ANM anunță nopți tropicale în toată țara, cu minime care nu coboară sub 22-24 de grade Celsius, la munte ai nevoie de pătură ca să nu îți frig noaptea.

Potrivit ANM, minima de temperatură din ultimele 24 de ore a coborât la 11 grade la Vârful Omu.

Și mai răcoare a fost la Obârșia Lotrului- 9,8 grade Celsius. La Miercurea Ciuc s-au înregistrat 12,3 grade, iar la Poiana Stampei- 12,8 grade Celsius.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si